Πέμπτη, Απριλίου 04, 2013

ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ

"Το πρώτο σκαλοπάτι είναι το Δημοτικό Τέλος επί της κατοικίας,το δεύτερο αντιπροσωπεύει το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, ενώ  το τρίτο τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Περνάμε τώρα στο τέταρτο σκαλοπάτι που ονομάζεται Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων  Δομημένων Επιφανειών, δηλαδή το γνωστό μας Χαράτσι.
Προκειμένου να βάλουμε μια τάξη σ΄αυτήν την απαράδεκτη
κλιμάκωση των άμεσων Τελών επί της κατοικίας, θα προτείνουμε στην Τρόικα την κατάργηση των  τεσσάρων σκαλοπατιών  και θα μαζέψουμε τα τέλη σε ένα , το οποίο θα χωρίσουμε  σε δύο βαθμίδες. Η πρώτη θα αφορά ένα Φόρο εφ΄όλων των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων και η δεύτερη ένα Φόρο επί των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.
Το σχέδιό μας είναι απλό , σαφές  και προ πάντων αποτελεσματικό: διευκολύνουμε από τη μια μεριά τους πολίτες  αφού δε θα "ανεβαίνουν" ( μεταφορικά ομιλώ) πολλά σκαλοπάτια επιβάρυνσης , ενώ από την άλλη   δε θα ξεφεύγει πια κανένας  από την υποχρέωσή του να φορολογείται για το ακίνητο που κατέχει, όσον αφορά δε την είσπραξή του, η ΔΕΗ να είναι καλά για να το εισπράττει από τους φιλότιμους πολίτες και η Εφορία από τους απείθαρχους ή τους μη έχοντες.
Το θέμα , βέβαια, είναι πώς θα το περάσουμε στην κοινή γνώμη. Εγώ λέω να κατασκευάσουμε επικοινωνιακά μια νέα κόκκινη γραμμή αντίστασης προς την Τρόικα και μετά να τους το πλασάρουμε. Ακούω τώρα και τη δική σας άποψη...  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...