Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2013

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ

cid:610155306@08102008-1C1E

Καφέ της Επιστήμης

 

Πρακτικοί τρόποι να οικοδομήσουμε την οικολογική συνείδηση στους ενεργούς πολίτες του αύριο: 

Η Πράσινη Προσέγγιση από τη θεωρία στην πράξη

 

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για όγδοη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης», που όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

  Τα τελευταία χρόνια τα πράσινα μηνύματα κατακλύζουν την καθημερινότητά μας: πράσινα υλικά, πράσινη δόμηση και πράσινα κτίρια, πράσινα επαγγέλματα, πράσινη ανάπτυξη. Η πράσινη προσέγγιση μοιάζει να βρίσκεται παντού και μαζί της η εισαγωγή νέων διεργασιών, τεχνικών, συνηθειών και υλικών πιο φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

  Η Χημεία, πρωτοπόρος στην πράσινη προσπάθεια, ακολουθήθηκε από τις υπόλοιπες επιστήμες, με αποτέλεσμα σήμερα να εξαπλώνονται και να γίνονται ορατά τα αποτελέσματα της υιοθέτησης της πράσινης αντίληψης. Στο σχολικό περιβάλλον η διδασκαλία μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, κατασκευές και εκπαιδευτικά ταξίδια μπορεί να οδηγήσει τους πολίτες του αύριο στη διαμόρφωση πράσινης συνείδησης, η οποία θα θεωρεί ως δεδομένη την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση της ενέργειας και των φυσικών πόρων.  Ο Δρ. Ηλίας Καλαμπόκης, Χημικός και συντονιστής STEM (Science, Technology, Engineering, Math) του Κολλεγίου Ανατόλια θα μας μιλήσει για την πράσινη προσέγγιση και μεταξύ των άλλων θα αναφερθεί στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των μαθητών στην πράσινη αντίληψη, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, στις 18.30, στο ΝΟΗΣΙΣ.

  Πληροφορίες:

Χρυσούλα Μελίδου British Council 2310 378314, chrysoula.melidou@britishcouncil.gr

 

Είσοδος Ελεύθερη

  Ο Δρ. Ηλίας Καλαμπόκης είναι Χημικός. Από το1992 εργάζεται στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια ως καθηγητής Χημείας. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος για τη διδασκαλία της Πράσινης προσέγγισης και συντονιστής του συνόλου των δραστηριοτήτων του STEM (Science, Technology, Engineering and Math) μέσω του πρωτοποριακού για την Ελλάδα Κέντρου Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια.
****************************

The Ecology Song

Whoa, oh, mercy, mercy me
Oh, things ain't what they used to be, no, no
Where did all the blue skies go?
Poison is the wind that blows from the north and south and east

Whoa, mercy, mercy me
Oh, things ain't what they used to be, no, no
Oil wasted on the oceans
And upon our seas, fish full of mercury

Oh, oh, mercy, mercy me
Oh, things ain't what they used to be, no, no

Radiation underground and in the sky
Animals and birds who live nearby are dying

Oh, mercy, mercy me
Oh, things ain't what they used to be
What about this overcrowded land?
How much more abuse from man can she stand?

Oh, no, no, no
My sweet Lord
No, no, no, no, no
My, my, my Lord
My sweet Lord


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...