Τρίτη, Μαρτίου 26, 2013

ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ

 
"Ναι, έσφαλα όταν είπα το Γιαβόλ στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη, κουβαλώντας και τα τραπεζικά της πλυντήρια. Ήταν όμως ένα Γιαβόλ επηρεασμένο από τις εξαιρετικές  συνθήκες  που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στη χώρα μου . Ήταν φθινόπωρο, στη Βαυαρία γιορτάζαμε το Octoberfest,πήγα κι εγώ και ήπια μερικές μπίρες παραπάνω...Ε, τι να κάνω, άνθρωπος είμαι κι εγώ, με τις αδυναμίες και τα πάθη του, δεν είμαι και κανένας άγιος...
Όταν λοιπόν μου ζήτησαν να βάλω την υπογραφή μου   στο κείμενο της προσχώρησης της Κύπρου στο Γιούρογκρουπ,το έπραξα χωρίς να έχω σαφή συνείδηση του τι έκανα. Γιατί  το  πνεύμα μου ήταν ιλαρό και η διάθεσή μου ευμενής προς το τραπεζικό της σύστημα και τους Ρώσους ολιγάρχες που το στήριζαν .
Τώρα αναγνωρίζω το σφάλμα μου και ζητώ ταπεινά συγγνώμη,διότι μια στιγμιαία αδυναμία μου έφερε πολύ πόνο στο λαό της Κύπρου.Ομολογώ ότι έπρεπε να πατήσω πόδι τότε και να πω Όχι στην ένταξη της Κύπρου κατόπιν εορτής. 
Βέβαια, για να λέμε τα πράματα με το όνομά τους,
η απόφαση που πήραμε για την Κύπρο δεν ήταν
καθόλου κακή για τη Γερμανία. Εμείς εδώ, ως συνεπείς ρεαλιστές που είμαστε, λέμε για την περίπτωση αυτή  ότι  Des einen Leid ist des andern Freud, δηλαδή Η στενοχώρια του ενός είναι η χαρά του άλλου!
Τι να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...