Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2013

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ



 *******************************
Ο… «πολλαπλασιαστής» ως άλλοθι

Θεόδωρος Ζαρέτος, 13/02/2013   
Από το blog : metarithmisi.gr


 Δεν έχει σημασία που το λέει το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλα μικρότερα καραγκιοζάκια της επανάστασης. Δεν έχει-κατά μείζονα λόγο-σημασία που το λένε οι ακροδεξιοί του Καμένου και τα φασιστόμουτρα της Χρυσής Αυγής. Το πρόβλημα είναι ότι το ίδιο τροπάριο του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή αναπαράγεται και από στελέχη των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.  Τι λέει αυτό;

Ότι «ο Τόμσεν κι ο Μαζούχ χρησιμοποίησαν λάθος δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή και έτσι ήρθε μια ύφεση ΝΑΑΑΑ!!!! με το συμπάθιο».

Δεν είναι κανένα θεωρητικό ζήτημα αγαπητοί φίλοι. Είναι πολιτικό πρόβλημα δικό μου και δικό σας. Είναι πρόβλημα θεμελιώδους πολιτικής επιλογής μας.

Ή θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα πάντα ή πάλι θα μας φταίνε κάποιοι άλλοι υπό το άλλοθι-αυτή τη φορά-του…πολλαπλασιαστή.

Τα τελευταία τρία χρόνια, κλέφτες, φοροφυγάδες, τεμπέληδες, αεριτζήδες, πολιτικοί τυχοδιώκτες και προνομιούχοι κάθε είδους. δίνουν τη δική τους μάχη για να μην αλλάξει τίποτα.                 
  Και εξαχρειώθηκε εντελώς ο κάθε Φωτόπουλος, Λυμπερόπουλος, Λουράντος, Τζωρτζάτος, ο κάθε Σταματόπουλος, ο κάθε κομματικός εγκάθετος τύπου Μπούτα, το κάθε επαναστατημένο ξόανο τύπου Διαμαντόπουλου ο κάθε-τελικά-απατεώνας που καρφί δεν του καίγεται:

*Που είμαστε κοντά 1.500.000 άνεργοι όλοι από τον ιδιωτικό τομέα.

*Που κλείσαμε τα δικά μας μαγαζιά γιατί το κρατικό μαγαζί του ΟΣΕ, είχε επί δεκαετίες μισθολογικό κόστος πολύ μεγαλύτερο από τις εισπράξεις του, αφού ο κάθε  «εργαζόμενος-πελάτης» έπαιρνε εκεί μισθό μεγαλύτερο από του καθηγητή των ΑΕΙ. Και όποιος τολμάει να το λέει αυτό κατηγορείται από σύσσωμο τον ανεγκέφαλο αριστερό εσμό ότι είναι ένοχος πρόκλησης αντιδράσεων κοινωνικού αυτοματισμού, ενώ είναι οι ίδιοι που στοχοποιούν ανθρώπους και απόψεις, προκαλώντας αντιδράσεις κοινωνικού αυτοματισμού, πριμοδοτώντας έτσι τους φασίστες, ναι πριμοδοτώντας τους φασίστες που ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι το οξυγόνο τους.

*Που βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικού αδιεξόδου ακόμα και όσοι από μας ούτε υπήρξαν φοροφυγάδες ούτε έχουν συμπεριφερθεί ως καταναλωτικά γουρούνια τις προηγούμενες δεκαετίες.                                                                                                            
   Και είμαστε πάρα πολλοί.                                                                                                                 
 Απλώς δεν έχουμε μικρόφωνα και «κανάλια», δεν τα σπάμε ούτε εκβιάζουμε την κοινωνία ολόκληρη Κε Παναγόπουλε πρόεδρε της ΓΣΕΕ, δηλαδή των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα!

Το τι έχει επινοηθεί από όλους αυτούς τους απατεώνες τρία χρόνια τώρα ώστε να μην αλλάξει τίποτα είναι απίστευτο.

Εν χορώ ουρλιάζουν υπέρ της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, των εργασιακών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Που δεν κινδύνευαν όταν επί δεκαετίες τα υπονομεύανε με δανεικά, αρκεί που αυτά πήγαιναν στις δικές τους τσέπες και γίνονταν από παράνομες και αφορολόγητες καταθέσεις σε υπεράκτιες εταιρείες, μέχρι αυθαίρετα ή και νόμιμα πολυτελή εξοχικά, συντάξεις μαϊμού, επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, τζιπάρες 4000cc και πρώτο τραπέζι πίστα,  από εκατοντάδες χιλιάδες (δυστυχώς εκατοντάδες χιλιάδες) άξεστους τσιφτετέλληνες, «πελάτες», με μισθούς δεκαπλάσιους από τα πραγματικά τους προσόντα. Δανεικά από κανονικούς τραπεζίτες που μόλις μας κλείσανε την κάνουλα μεταμορφώθηκαν σε αδίστακτους τοκογλύφους!

Με τους δικαστές να συναγωνίζονται τους απόστρατους σε τυφλό τυχοδιωκτισμό προσποιούμενοι τους αδικημένους, κάνοντας πως δεν έχουν καταλάβει-οι καημένοι-ότι και οι μισθοί τους και οι συντάξεις τους εξασφαλίζονται πια με δανεικά από τον κόπο άλλων λαών, αλλά στην αποπληρωμή αυτών των δανεικών με τους τόκους τους  θα συμμετάσχουμε όλοι μας.     Και οι κυβερνήσεις;

Εδώ είναι το δράμα.

Οι κυβερνήσεις έχουν λειτουργήσει, στην καλύτερη περίπτωση, ως άβουλοι κι αμήχανοι αποδέκτες των εκβιασμών όλων αυτών που λυμάνθηκαν  κυριολεκτικά τον μόχθο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και της υγιούς επιχείρησης εδώ και δεκαετίες.

Γι αυτό δεν άνοιξε ακόμα πρακτικά κανένα επάγγελμα.

Γι αυτό δεν έκλεισε κανένας καραάχρηστος δημόσιος οργανισμός.

Γι αυτό δεν μπήκε στα δημόσια ταμεία ούτε ευρώ από όλες τις λίστες που κυκλοφόρησαν-τι σύμπτωση-δημοσίως  διάφοροι σκοτεινοί διαπλεκόμενοι   Βαξεβάνηδες, ταμάμ μαχόμενοι δημοσιογράφοι.

Γι αυτό δεν αξιοποιήθηκε ακόμα ούτε ένα τετραγωνικό ακίνητης δημόσιας περιουσίας αφού αφήνουμε το κάθε έξαλλο λαμόγιο και τον κάθε αμόρφωτο ινστρούχτορα να βαφτίζει την αξιοποίησή της εκποίηση.                                                                                                          
 Λες και ο μισθωτός, ο συνταξιούχος κι ο άνεργος νέος έχουν να κερδίσουν κάτι αν συνεχίσουν ν’ αγναντεύουν το Ελληνικό να ρημάζει αναξιοποίητο στο Αττικό ηλιοβασίλεμα.

Λες και έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από ένα κράτος που κατάφερε να μας φτάσει μέχρι εδώ, ακριβώς επειδή αντί να παράγει σχεδιασμό, δικαιοσύνη και κοινωνική μέριμνα, δηλαδή να προστατεύει τη Δημοκρατία, το αφήσαμε (ναι το αφήσαμε) να παράγει τζόγο με τον ΟΠΑΠ, γιαούρτι με την ΔΩΔΩΝΗ, τσιγάρα με την ΣΕΚΑΠ και ό,τι άλλο βάλλει ο νους σας, με παραγωγικότητα Μπάγκλα-Ντες, κόστος πρώτων υλών Σαχάρας, σπατάλη Σοβιετικής Ένωσης, διαφθορά Κολομβίας και μισθούς Ελβετίας.

Τι πιο βολικό λοιπόν, από το να γίνει ο «πολλαπλασιαστής» το νέο  άλλοθι κυβερνητικής απραξίας και ατολμίας και ταυτόχρονα το καινούργιο κοσκινάκι του κάθε νεοσυντηρητικού καραγκιόζη που ονειρεύεται από τη μία επαναστάσεις  κι από την άλλη πρωθυπουργικά μεγαλεία;

Αν συνεχίσουμε όμως έτσι , επόμενος πρωθυπουργός θα είναι η Κωνσταντοπούλου.

Με την αριστερά να πανηγυρίζει που έπεσε ένα ακόμα ανδρικό άβατο!

Εμποροπανήγυρις σου λέω μεγάλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...