Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2013

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ

 
Dr. Vodkatini: Χορεύοντας με το κοκτέιλ του Τζέιμς Μποντ



Dr. Vodkatini
 
Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μια ομάδα νέων μουσικών αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: να γράφουν και να παίζουν μουσική κινούμενοι στους χώρους της σόουλ, της άσιντ τζαζ, της ντίσκο, της φανκ, αλλά και στους κοσμοπολίτικους easy listening, λάτιν και lounge ήχους των 60s-70s. Βαφτίστηκαν Dr. Vodkatini και μέσα σε μία δεκαετία έφθασαν να έχουν στο ενεργητικό τους ένα πλούσιο ιστορικό συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, με χαρακτηριστικό τους τη θετική σκηνική διάθεση - αφού σκοπός τους είναι κάθε εμφάνιση να είναι και ένα πάρτι. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και το προσεχές Παρασκευοσάββατο στο Gazarte, όπου η δεκαμελής μπάντα θα «ανοίξει» τις συναυλίες των Incognito, ενός από τα πιο σημαντικά γκρουπ της βρετανικής άσιντ τζαζ. Οι Dr. Vodkatini θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις αλλά και πολλές διασκευές. Δισκογραφικά, έχουν κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ (με κατ’ εξοχήν ορίτζιναλ κομμάτια) και δύο singles, ενώ αυτόν τον καιρό ηχογραφείται το δεύτερο άλμπουμ τους. Ο Χρήστος Τσαμαρδάς μιλάει γι’ αυτή την groovy κολεκτίβα. Διαβάστε αναλυτικά:
Γιώργος Σκίντζας :Dr. Vodkatini: Χορεύοντας με το κοκτέιλ του Τζέιμς Μποντ
Το Βήμα Online

 ΑΚΟΥΤΕ
Chris Montez's famous tune "Call Me", covered by Dr.Vodkatini from Athens, Greece. Taken from their debut album "Indulge In A Big Swig!" released in 2007 by Prominence Recordings.
Lambros Papageorgiou - voice
Christos Tsamardas - guitar & back vocals
Giannis Mitas - trumpet & back vocals
Antonis Dodos - alto saxophone
Chris "Phil" Theofilopoulos - hammond organ
George Kapolas - bass
Manolis Skouradakis - drums
Dimitris "Vergone" Kefalidis - percussion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...