Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2013

Ο ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ "ΗΡΩΑΣ" ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΟΝΟΣΤΑΛΓΩΝ

"Νικόλαος Ντερτιλής.
Πρωτοστάτησε στο Απριλιανό πραξικόπημα του 1967
και το στήριξε με όλες του τις δυνάμεις από διάφορα
πόστα. Καταδικάστηκε σε διά βίου κάθειρξη όχι μόνο
 για τη χουντική του δράση αλλά και επειδή σκότωσε
εν ψυχρώ έναν αθώο νέο στα γεγονότα της εισβολής
στο Πολυτεχνείο.
Έμεινε μέχρι θανάτου στη φυλακή όχι επειδή το "καθεστώς της Μεταπολίτευσης
υπήρξε μικρόψυχο και άσπλαχνο" απέναντί του, αλλά επειδή υπήρξε αμετανόητος
εχθρός της Δημοκρατίας, στην οποία αρνήθηκε πεισματικά  να υποβάλει αίτηση
χάριτος ή αίτηση  αποφυλάκισης για λόγους ανήκεστης βλάβης της υγείας του,
όπως έκανε εδώ και πολλά χρόνια το αφεντικό του ο Παττακός. 
Όσοι θαυμάζουν τον "απροσκύνητο" στρατηγό και γράφουν δακρύβρεκτους
πατριωτικούς επικηδείους είναι  αυτοί που απεργάζονται ανοιχτά το θάνατο
της Δημοκρατίας."


" Έφυγε από την ζωή απροσκύνητος
 ο Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής"


"Πριν από δύο ώρες πέθανε ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, φυλακισμένος επί 38 έτη από το καθεστώς της μικρόψυχης και άσπλαχνης Μεταπολίτευσης. Έφυγε απροσκύνητος, με ψηλά το κεφάλι. Άφησε την τελευταία του πνοή, πιστός στο λόγο της στρατιωτικής του Τιμής, ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας Στρατιώτης, που είχε χύσει το αίμα του για την Πατρίδα, στο πεδίο της μάχης και που τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας! Ο Στρατηγός Ντερτιλής είναι νεκρός. Έφυγε από τον κόσμο αυτό χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας στους δεσμώτες του και τηρώντας στο ακέραιο τον λόγο του, ότι το αποφυλακιστήριό του μπορούν να το καρφώσουν στο φέρετρό του!
 Από το Site της Χρυσής Αυγής:
---------------------------



--------------------------
 1
«Ήρωας» ο δολοφόνος του Πολυτεχνείου!



To μεσημέρι της 18 Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής (ο εικονιζόμενος με το περίστροφο στο χέρι) βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβολεί.

«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης - και συνεχίζει: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"»...


Αυτός είναι ο Ντερτιλής. Γι' αυτόν τον «ήρωα» το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το υπουργείο του Γιάννου Παπαντωνίου ετοίμαζαν το 2002 παράσημο! Αλλά, όπως ανακοίνωσε τότε ο κ. Γιάννος, δεν έγινε και τίποτα, ένα «λάθος» είχε γίνει (ένα παραπλήσιο «λάθος» είχε γίνει, όμως, και λίγους μήνες νωρίτερα, όταν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2002 η τότε κυβέρνηση επιχείρησε με τροπολογία να συνταξιοδοτήσει τους διορισμένους από τη χούντα «δημάρχους» και «νομάρχες» της επταετίας)...

Αυτά τότε, επί ΠΑΣΟΚ.


Ας έρθουμε στο σήμερα. Σήμερα, λοιπόν, κάποιοι ξαναφέρνουν το «βρικόλακα» στο προσκήνιο. Κάποια ανιστόρητα θρασίμια παρέχουν την ευκαιρία στον δολοφόνο Ντερτιλή να το παίζει και «ήρωας»! Μέρες Πολυτεχνείου!


Ιδού τι συνέβη: Δυο δικηγόροι (ένας εξ αυτών είναι ο Ζουρνατζής, ο «υφυπουργός Τύπου» επί Μαρκεζίνη) κατέθεσαν από το Σεπτέμβρη στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτημα αποφυλάκισης του Ντερτιλή. Ακολούθως το αίτημα με ενέργειες - προσέξτε - της διεύθυνσης των φυλακών Κορυδαλλού (ποιος εξουσιοδότησε τη διεύθυνση κύριε Παπαληγούρα, μόνη της ενήργησε, θα το ερευνήσετε; με την ησυχία σας...) κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Εκεί δόθηκε χτες η ευκαιρία στον αμετανόητο χουντικό να απευθυνθεί με επιστολή όπου και ισχυρίζεται άγνοια (;) για την πρωτοβουλία των δικηγόρων και επιπλέον δηλώνει ότι αρνείται την αποφυλάκισή του, αν πρώτα δε δικαιωθεί (!!!) από την Πολιτεία![......................]


 Νίκος . Μπογιόπουλος,  Ριζοσπάστης

************************************
 2

ΠαραΧ.Α.ράκτες της Ιστορίας



Του Τάσου Τσακίρογλου
ΠΗΓΗ: “Εφημερίδα των Συντακτών”, 17-18/11/2012

"Είδα τον Ντερτιλή να βγάζει το περίστροφό του και να σκοτώνει ένα νεαρό στην οδό Πατησίων.Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και, χρυπώντας με στην πλάτη, μου είπε:”Με παραδέχεσαι, ρε;Με την μία τον πέτυχα στο κεφάλι”".



Αυτά ανέφερε στην κατάθεσή του ο οδηγός του ταξίαρχου Νικόλαου Δερτιλή, Αντώνης Αγριτέλης, στη δίκη για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, περιγράφοντας την εν ψυχρώ δολοφονία του φοιτητή Μιχάλη Μυρογιάννη, ο οποίος ήταν ένας από τους εξεγερμένους.



Στην ταράτσα του ΟΤΕ



Άλλοι μάρτυρες, εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, περιέγραφαν στο δικαστήριο τον τρόπο με τον οποίο αξιωματικός, επικεφαλής τεσσάρων στρατιωτών, πυροβολούσε από την ταράτσα του κτιρίου του Οργανισμού, εναντίον διαδηλωτών το πρωί της 17ης Νοεμβρίου.



Τελικώς, το Πενταμελές Εφετείο που συνεδρίαζε στον Κορυδαλλό, στις 30 Δεκεμβρίου του 1975, με απόφασή του καταδίκασε είκοσι χουντικούς(μεταξύ των οποίων ο δικτάτορας Γ.Παπαδόπουλος και ο διάδοχός του Δ.Ιωαννίδης) σε βαριές ποινές, στη δίκη για τη σφαγή του Πολυτεχνείου.



Όσα μεσολάβησαν στα 39 χρόνια που πέρασαν από τότε, άνοιξαν τόσο μεγάλες ρωγμές στην Ιστορία, ώστε να χωρέσει ακόμα και η ωμή αμφισβήτηση των πραγματικών περιστατικών.Και αυτό καθώς το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα βουλιάζει στην αναξιοπιστία, η χώρα αναζητά τη χαμένη της κυριαρχία, οι πολίτες μετρούν καταργημένα δικαιώματα και κάποιοι, χωρίς ελπίδα, αναζητούν καταφύγιο στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου.Την πολιτική καμπάνια αναθεώρησης της σύγχρονης Ιστορίας ανέλαβε η Χρυσή Αυγή, με τον ισχυρισμό ότι “δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο” και ότι αυτό αποτελούσε απλώς μια μυθοπλασία των αναρχοκομμουνιστών.



Οι συνοδοιπόροι των αρνητών του Ολοκαυτώματος οργανώνουν εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα με τίτλο “Όχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς”.Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να μοιράζουν φυλλάδια στην Καλαμάτα που έγραφαν:”Πολυτεχνείο:Ζητούνται νεκροί.Ο ευρών αμοιφθήσεται[sic]“!



Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha στις 18 Μαίου, λίγες μέρες μετά τις εκλογές που έβαλαν πρώτη φορά τη Χρυσή Αυγή στη βουλή ο “φίρερ” Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωνε:”Δεν πλάκωσε κανένα τανκς τα παλικάρια στο Πολυτεχνείο.Αυτή είναι μεγάλη παραμύθα, σταματήστε την”.



Απύθμενο θράσος



Τη σκυτάλη πήρε σε πρόσφατη ομιλία του (4/11/2012) στην Τοπική Οργάνωση Αθηνών ο “υπαρχηγός” του Ν.Μιχαλολιάκου, Χρ.Παππάς:”Το Πολυτεχνείο ήταν ένας μοχλός πίεσης των αμερικανοσιωνιστών για να δημιουργήσουν μια κατάσταση κρίσης στην Ελλάδα.Δεν ήταν μια αυθόρμητη εξέγερση.Έτσι, τις επόμενες μέρες θα απολαύσουμε τις κωμικές ιστορίες του μύθου του Πολυτεχνείου”. Σε μια ένδειξη απύθμενου θράσους, ο ίδιος, σε συνέντευξη στο site των Κυπρίων ομοϊδεατών του, Elnews, επικαλέστηκε το σύνθημα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” και ισχυρίστηκε ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα μέσω της Χρυσής Αυγής.



Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να εμπεδώσουν τα ψεύδη τους στις ευαίσθητες ηλικίες, “λογοκρίνοντας” τη λειτουργία των σχολείων.Φέτος, με την ευκαιρία της 17ης Νοέμβρη, με παρέμβασή τους στη βουλή(4/11/2012) ζήτησαν από το υπουργείο Παιδείας να “νουθετήσει” εκπαιδευτικούς και μαθητές για να μην παρεκτραπούν.Μάλιστα, ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος, προανήγγειλε “επισκέψεις” σε σχολεία, καθώς, όπως πρόσθεσε, “για εμάς η εκπαίδευση πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια”.



Σε ανακοίνωσή τους για το θέμα οι χρυσαυγίτες κάνουν λόγο για “αυξανόμενες καταγγελίες γονέων για τη σωρεία ψεμμάτων, με τα οποία ταίζει τα μικρά παιδιά το ανθελληνικό κρατικό σύστημα(…) όπως το παραμύθι με το τανκ που πάτησε τα παιδιά στο Πολυτεχνείο(…) με αποτέλεσμα να τα κάνουν να μισούν το Στρατό, παρουσιάζοντάς τον ως μια παραγωγή ψυχρών δολοφόνων”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...