Πέμπτη, Ιανουαρίου 03, 2013

ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ...

"Όταν μεγάλωνα, οι άνθρωποι δεν είχαν τις σεξουαλικές σχέσεις που επιθυμούσαν.
Τώρα αποδεικνύεται πως μπορείς να έχεις όσο σεξ θέλεις. Μήπως όμως μένουν
σήμερα  εξω από τις σχέσεις η τρυφερότητα, η στοργή, η συνέχεια, η ασφάλεια; Για να κερδίσεις κάποια πράγματα , συνήθως θυσιάζεις κάποια άλλα. Ως συγγραφέα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι τα πράγματα που θυσιάσαμε γι΄αυτές τις ελευθερίες.
Μόλις έγινα σαράντα ετών, άρχισε να με ενδιαφέρει ένα άλλο θέμα. Το οποίο δεν ήταν πλέον η σεξουαλική ζωή των νέων, αλλά το πώς είναι να είσαι πατέρας, να έχεις οικογένεια.
Όταν έγινα πατέρας- έχω τρεις γιους πλέον-, ξαφνικά δεν ήμουν μόνο γιος, αλλά και πατέρας. Κατείχα μια νέα θέση και έβρισκα συναρπαστικό να γράφω γι΄ αυτήν. Στα παιδιά μου έδειχνα, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιδιά, πολύ μεγάλος. Όταν σκέφτεσαι τα γηρατειά, καθώς οι φίλοι σου αρρωσταίνουν κι αρχίζουν γύρω σου να πεθαίνουν, και ανακαλύπτεις ότι πηγαίνεις σε περισσότερες κηδείες, τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο τρωτή είναι η ανθρώπινη ζωή. Γράφοντας λοιπόν για την αρρώστια,τα γηρατειά , την αποθάρρυνση, είναι προφανώς ένας τρόπος να περνάς τον καιρό σου καθώς γερνάς ως συγγραφέας."

 
Τάδε έφη ο  Χανίφ Κιουρέισι, Άγγλος συγγραφέας, στην εκπομπή της ΕΡΤ"Οι κεραίες ττης εποχής μου". Το απόσπασμα είναι παρμένο από το ομότιτλο βιβλίο του Ανταίου Χρυσοστομίδη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...