Δευτέρα, Δεκεμβρίου 17, 2012

ΑΪΔΙΟΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012: ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ UNESCO 2012
 
 
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 6-8μ.μ, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ιατρού και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, εκπρόσωποι της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι από Νοσοκομεία, Αντικαρκινικές Ενώσεις, Συλλόγους και ΜΚΟ της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής προσφοράς.
Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο των εκδηλώσεων για το Επετειακό Έτος Παπανικολάου της UNESCO. Το 2012, κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Εκπαίδευση, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία δέχτηκε να συμπεριλάβει στις επετείους της UNESCO την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατο του Έλληνα ιατρού, βιολόγου και ερευνητή, Γεωργίου Παπανικολάου (1883-1962), ώστε να εορταστεί παγκοσμίως η προσφορά του σπουδαίου Κυμαίου επιστήμονα στην ανθρωπότητα.
Την εκδήλωση θα κλείσει η Χορωδία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Νικόλαου Χρυσοχόου και τη συνοδεία στο πιάνο της Βιολέττας Ερμείδου.
 
επισυνάπτεται το πρόγραμμα και δελτιο τύπου
Ημερομηνία: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012,. 18:00 – 20:00
Makedonia Palace Hotel, Αίθουσα «Αριστοτέλης», Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη

*Γεώργιος Ν. Παπανικολάου (1883 - 1962) - Ινστιτούτο Γ. Ν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...