Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2012

ΟΑΣΕΙΣ


  • Αρχαίο δράμα, πολιτισμός και πολιτική σήμερα (13/11/2012)

    Κύκλος ανοιχτών μαθημάτων και εργαστηρίων από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Φιλοσοφικό Καφενείο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη (7-10 μ.μ.) από 13 Νοεμβρίου, στο Στούντιο Λήδρα (Αδριανού και Κέκροπος 12, Πλάκα).
  • Στο Ίδρυμα Ωνάση το αρχείο Καβάφη

    "Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τους Ελληνες, το Ιδρυμα Ωνάση προχώρησε σε μία εξαιρετικά σημαντική, εθνικής σημασίας ενέργεια: απέκτησε το περίφημο αρχείο του Κωνσταντίνου Καφάβη. Και τώρα, με αφορμή και τα εκατόν πενήντα χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου αλεξανδρινού ποιητή τα οποία συμπληρώνονται το 2013, ξεκινάει μία σειρά παρεμβάσεων και εκδηλώσεων..."
  • Ο Οδυσσέας Ελύτης στην πρώτη σελίδα του ελληνικού Google

    Tον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη τιμά την Παρασκευή η ελληνική σελίδα αναζήτησης της Google, αφού στο google doodle (η εικόνα στην πρώτη σελίδα) εμφανίζεται ο Έλληνας ποιητής, ο οποίος γεννήθηκαν σαν σήμερα το 1911.
  • Τεύκρος Μιχαηλίδης:

    "Το μαθηματικό – αστυνομικό αφήγημα"

    Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27, Θεσσαλονίκη), ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης, θα δώσει ομιλία με θέμα: «

    "Το μαθηματικό – αστυνομικό αφήγημα"

  • Πέτρος Μπέσπαρης: "Οι λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης" (07/11/2012)

    Ο Σύνδεσμος των “Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης” διοργανώνει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 (και ώρα 20.00) διάλεξη του βραβευμένου συγγραφέα Πέτρου Μπέσπαρη με θέμα: "Οι λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης".
  • Δ. Καργιώτης: "Ζητήματα ποιητικής θεωρίας: για την περιστασιακή ποίηση" (09/11/2012)

    Ο κ. Δημήτρης Καργιώτης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα μιλήσει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 (ώρα 19.30), με θέμα: "Ζητήματα ποιητικής θεωρίας: για την περιστασιακή ποίηση". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σπουδαστήριο 208 (2ος όροφος Νέου Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.), στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ.
  • Απονομή βραβείου μεταφρασμένης ποίησης "Άρης Αλεξάνδρου" (12/11/2012)

    Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου (ώρα 19.00) στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Γκοβόστη (Ζωοδόχου Πηγής 73, Αθήνα).
  • Παρουσίαση βιβλίου (15/11/2012)

    Ο εκδοτικός οίκος «Σπανός» και το περιοδικό «Βιβλιοφιλία» έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Ζαχαρενάκη ΕΠΟΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ (τα «Αργοναυτικά» του Απολλώνιου στη σημερινή γλώσσα με δεκαπεντασύλλαβους σε ρίμα). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό» (Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα).
  • Κυκλοφορεί το τεύχος Νοεμβρίου της ARB

    Το τεύχος Νοεμβρίου της Athens Review of Books είναι αφιερωμένο στον μεγάλο κλασικό του μοντερνισμού Τ.Σ. Έλιοτ.

    Athens Review of Books

    www.booksreview.gr/ - Cached - Translate this page
    Η ελληνική κρίση μέσα από τις σελίδες της Athens Review of Books. 45 δοκίμια από 33 γνωστούς επιστήμονες για τη δεκαετία 2001-2011 της κίβδηλης ευμάρειας, ...
  • 15ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (Θεσσαλονίκη, 23-25/11/2012)

    Η Eλληνική Eταιρία Eφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (ΕΕΕΓ, στον ιστοχώρο www.enl.auth.gr), στο πλαίσιο των επιστημονικών της δραστηριοτήτων, διοργανώνει το 15ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 23-25 Νοεμβρίου 2012.
  • Εσπερίδα: " Η ηχητική πλευρά της γλώσσας μας:από την προφορά στη γραφή. Καλλιέργεια της φωνολογικής επίγνωσης" (09/11/2012)

    Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Διδακτικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας "Γεώργιος Μπαμπινιώτης" διοργανώνει εκπαιδευτική εσπερίδα με θέμα "Η ηχητική πλευρά της γλώσσας μας: από την προφορά στη γραφή. Καλλιέργεια της φωνολογικής επίγνωσης". Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μαράσλειου Διδασκαλείου (Μαρασλή 4, Αθήνα), την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου (6.00-8.30 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...