Κυριακή, Αυγούστου 05, 2012

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Photo:http://www.radicio.com
 

 Θαυματουργό παστίτσιο

Του Παύλου Ηλ. Αγιαννίδη
Τα Νέα: Σάββατο 04 Αυγούστου 2012

«Ο Παντελής, 18 ετών, χρήστης ναρκωτικών ουσιών, είχε ένα τρομερό ατύχημα με μηχανάκι έξω από το χωριό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να πάθει εγκεφαλική διάσειση. Πιθανότατα ήταν υπό την επήρεια ουσιών γιατί παρ' όλο που ήταν σε προγράμματα αποτοξίνωσης, το δαιμόνιο της ηρωίνης δεν έλεγε να βγει από μέσα του...».
Ετσι ξεκινάει «άρθρο» που θα δημοσιευθεί στο ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό «Διάλογος» - τεύχος Σεπτεμβρίου. Και που καταλήγει με την άτυχη μάνα του Παντελή να προσεύχεται και τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο να κάνει το θαύμα του. Λέγοντάς της στον ύπνο της: «Μη φοβάσαι, θα γίνει καλά ο Παντελής».
«Ο Παντελής από εκείνο το πρωινό έχει μια αποστροφή για τα ναρκωτικά και υγιέστατος διαβάζει και προσπαθεί να μπει στο πανεπιστήμιο. Εξομολογείται στον πνευματικό του και θέλησε να μοιραστεί το θαύμα με τον υποδιάκονο Αμφιλόχιο» καταλήγει.
Μεγάλο θαύμα. Απίστευτο. Από τον γέροντα, που είχε πει «ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει με το καλό, του δίνει μια δοκιμασία, για να συνέλθει. Αν δεν υπήρχε λίγος πόνος, αρρώστιες, θα γίνονταν θηρία οι άνθρωποι• δεν θα πλησίαζαν καθόλου στον Θεό».
Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το θαύμα. Ηταν η έκταση που πήρε η προδημοσίευση του άρθρου στο Διαδίκτυο. Ακόμη και μεγάλες «ενημερωτικές» ιστοσελίδες το αναπαρήγαγαν πανελληνίως με θαυμαστούς τίτλους για το «Συγκλονιστικό θαύμα του Γέροντα Παΐσιου». Πάνω που οι μοναχές της Σουρωτής έκαναν τη διαφορά, ημι-αμφισβητώντας το.
Το καταλυτικό θαύμα; Κανείς από όσους έσπευσαν να ανακράξουν «θαύμα!» δεν έκανε τον κόπο να ελέγξει την αρχική πηγή δημοσιοποίησης του άρθρου: τη χιουμοριστική ιστοσελίδα «Γέροντας Παστίτσιος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)