Τρίτη, Αυγούστου 14, 2012

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ή ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ



«Εσύ, από ποια χώρα είσαι;». Αυτή την ερώτηση έκαναν, πριν τις φονικές επιθέσεις τους σε αλλοδαπούς, οι πέντε δράστες  με τις λευκες κελεμπίες που σκότωσαν τον 20χρονο Έλληνα  μετανάστη στην Αίγυπτο , στην οδό Νάσερ 17  στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, το πρωί του Σαββάτου.

Οι συνεχείς εγκληματικές επιθέσεις αυτού του είδους κατά  μελών  της ελληνικής παροικίας της Αιγύπτου  προβληματίζουν τους αστυνομικούς της αιγυπτιακής αστυνομίας  που φοβούνται κύμα ρατσιστικής βίας από ομάδα αυτόκλητων «εκδικητών», σε αντίποινα για τις πολυάριθμες ρατσιστικές επιθέσεις ακροδεξιών κατά μουσουλμάνων στην Ελλάδα,  και συγκρίνουν το περιστατικό της οδού Νάσερ , με ανάλογη δολοφονική ενέργεια, πριν από  έναν χρόνο στο Κάιρο.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της αιγυπτιακής αστυνομίας  ένας νεαρός  Κύπριος,  που ξέφυγε προχθές από τα χέρια της ίδιας ομάδας που μαχαίρωσε τον Έλληνα, οι δράστες «με πλησίασαν και με ρώτησαν τάχα ευγενικά από πού είμαι. Μόλις τους είπα από την Κύπρο, άρχισαν να με κτυπούν με τα χέρια και με ξύλα. Σε μένα δεν βγάλανε μαχαίρια. Κατόρθωσα να ξεφύγω λίγα μέτρα κι έστριψα σε μια γωνία. Εκεί είδα έναν άλλο άνθρωπο –αγγλικής  καταγωγής- που ήταν μαζί με τον Έλληνα  που σκότωσαν. Μου έδειξε τον τραυματισμένο φίλο του που ήταν αιμόφυρτος πεσμένος στον δρόμο».
Οι δύο νεαροί αλλοδαποί στις καταθέσεις που έδωσαν στην αιγυπτιακή αστυνομία  ελάχιστα διαφώτισαν τις έρευνες. Αναφέρθηκαν «σε πέντε ατομα που φορούσαν λευκές κελεμπίες, είχαν κρανη, ήταν σχετικά ψηλοί και μερικοί από αυτούς σωματώδεις.Τα μαχαίρια κρατούσαν οι επιβάτες μόνο μιας από τις μοτοσικλέτες». Χωρίς, πάντως, να μπορέσουν να δώσουν άλλες λεπτομέρειες αφού φέρονται «εντρομοι να προσπαθούν να ξεφύγουν από τους άγνωστους λευκοντυμένους δράστες».

Η δολοφονική επίθεση κατα του έλληνα  μετανάστη σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής , έξω από την Ιερά Μητρόπολη της Αλεξάνδρειας  όπου πηγαίνουν  εδώ και δύο αιώνες οι  Έλληνες της Αλεξανδρείας για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία.

Οι αξιωματικοί της αιγυπτιακής αστυνομίας  μιλούν για «ρατσιστική επίθεση» και συγκρίνουν την συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια με την δολοφονια, στις 11 Μαΐου 2011, ενός 21χρονου υπηκόου Βουλγαρίας  πάλι στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, η οποία παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες.

Τότε άγνωστοι είχαν μαχαιρώσει τον νεαρό μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη διασταύρωση των Φουάντ  και Χέοπος. Με βάση αυτόν τον συσχετισμό στελέχη της αστυνομίας  δεν αποκλείουν την περίπτωση «οι δύο αυτές επιθέσεις να προέρχονται από την ίδια ομάδα νεαρών φανατικών μουσουλμάνων ,  που έχουν αναλάβει τον ρόλο αυτόκλητων εκδικητών και σκότωσαν τον νεαρό Έλληνα  μετά  από την άγρια κακοποίηση της 15χρονης Αιγυπτίας  από έναν ευρωπαίο  και τις αναφορές για συμμετοχή Αλβανών στην φονική ληστεία στο Πορτ Σάιντ».

Τα στελέχη της Αιγυπτιακής αστυνομίας  επεσήμαναν ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν πληθύνει τα κρούσματα ρατσιστικής βίας κι επεσήμαναν τρία περιστατικά επιθέσεων έξω από ορθόδοξους ναούς στο Ασουάν, στο Σινά και το Κάιρο.

Επιπλέον, προ πενθημέρου σε χωριό του Νείλου τέσσερις άγνωστοι μουσουλμάνοι που επέβαιναν σε αγροτικό όχημα τραυμάτισαν με μαχαίρι ισαριθμους Ινδούς που περίμεναν σε σταση λεωφορείου. Υπολογίζεται ότι τέτοιου είδους κρούσματα επιθέσεων σε αλλοδαπούς προσεγγίζουν στην Αίγυπτο  τις 500 τους τελευταίους μήνες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παραπάνω κείμενο είναι εντελώς φανταστικό και  ουδεμία σχέση έχει με την  αιγυπτιακή πραγματικότητα.Επομένως ουδείς θάνατος και καμία ρατσιστική επίθεση εκ μέρους φανατικών μουσουλμάνων κατά Ελλήνων και Ευρωπαίων δεν καταγράφτηκαν στα βιβλία συμβάντων  της αιγυπτιακής αστυνομίας τον τελευταίο χρόνο.
Το παραπάνω κείμενο είναι μια συνειδητή  "επέμβαση" στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου «Εσύ από ποια χώρα είσαι;», που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα tovima.gr, προκειμένου να καταδειχτεί το φρικιαστικό πρόσωπο του ρατσισμού στη χώρα μας. Είναι απόρροια επίσης του βασανιστικού ερωτήματος που με απασχολεί εδώ και καιρό και δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο ρατσιστική  είναι η κοινωνία μας απέναντι στους ξένους , αλλά και με το ποια θα είναι η τύχη των Ελλήνων που έχουν καταφύγει κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε διάφορες χώρες του κόσμου εξαιτίας της χρεοκοπίας.
Φίλοι και Φίλες, σκεφθείτε παρακαλώ τη δεινή θέση των συμπατριωτών μας μέσα σε κοινωνίες το ίδιο ξενόφοβες και ρατσιστικές με τη σημερινή Ελλάδα. Ανθρώπους  που θα διαβιούν μέσα στον τρόμο από τις συνεχείς επιθέσεις ανθρωποειδών, τα οποία  θα τους βλέπουν συλλήβδην ως ρυπαρά γουρούνια και θα τους κακοποιούν ποικιλοτρόπως.Όπως ακριβώς κάνουν οι απόγονοι των αρβανιτάδων, που σήμερα αυτοαποκαλούνται "καθαρόαιμοι Έλληνες", εναντίον ξένων  μεταναστών, νομίμων τε και παρανόμων.
Έχει περάσει λ.χ. , έστω και φευγαλέα, από το μυαλουδάκι των νεαντερντάλειων  η σκέψη  τι θα μπορούσε να συμβεί στους ομοεθνείς που εγκαταβιούν και εργάζονται στις αραβικές χώρες,
αν  μπουν στο μάτι φανατικών μουσουλμάνων   για όσα τραβούν οι άτυχοι ομοεθνείς τους στην πατρίδα μας;


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...