Κυριακή, Ιουλίου 08, 2012

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΥ




 ΜΙΑ ΜΕΡΑ  ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

[Προσαρμογή στα "κατ΄εμέ" ενός σατιρικού κειμένου,
που κυκλοφορεί με e-mail και αναρτάται αυτούσιο
σε διάφορα blogs. Όποιος κι αν είναι ο συντάκτης του 
κειμένου, οφείλουμε να του δώσουμε συγχαρητήρια
για την ιδέα του.]



Ο Κώστας  Ταδόπουλος ξύπνησε από τον εκνευριστικό  ήχο του τηλεφώνου  του  (MADE IN FINLAND) στις  7 το πρωί ακριβώς...

Πετάχτηκε από το κρεβάτι και μπήκε στο ντους , όπου πλύθηκε με  ένα υποαλεργικό σαμπουάν (MADE IN USA). Ύστερα  ξυρίστηκε με την καινούρια μηχανή (MADE IN ENGLAND), που του έκανε δώρο η Κούλα η φιλενάδα  του στα γενέθλιά του, εγκαταλείποντας για εκείνη τη μέρα τη συνηθισμένη ηλεκτρική του (MADE IN GERMANY) .
Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα αντικολλητικό μπρίκι (MADE IN CHINA)   πάνω στο μάτι της ηλεκτρικής του κουζίνας (MADE IN TURKEY)  και  κάθισε στο κινέζικο τραπέζι της κουζίνας , που αγόρασε τα Χριστούγεννα από τη σουηδική αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού, όπου έφαγε για πρωινό δύο φρυγανιές αλειμμένες με βούτυρο  αγελάδος  από τη Δανία και μαρμελάδα πέντε φρούτων χωρίς ζάχαρη από τα Πυρηναία της Γαλλίας .
Ντύθηκε με προσοχή . Επέλεξε  αμφίεση σπορτίφ, γιατί το απόγευμα θα συναντιόταν με τα φιλαράκια του για καφέ στο Starbugs : πουκάμισο καρό (MADE IN SRI LANKA),  τζιν τριμμένο (MADE IN SINGAPORE) και παπούτσια  μαλακά με χαμηλό τακούνι (MADE IN SPAIN).
Πριν φύγει από το σπίτι, έφτιαξε δύο σάντουιτς , το ένα με Ένταμ Ολλανδίας και προσιούτο Ιταλίας και το άλλο με Κέριγκολντ Ιρλανδίας και γαλοπούλα Αυστρίας, έριξε επίσης στην τσάντα του ένα πράσινο μήλο Νότιας Αφρικής και τρεις χουρμάδες Ισραήλ. 
Τέλος, έριξε μία ματιά στο "laptop" του (MADE IN KOREA) , ήλεγξε τα e-mails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του  (MADE IN JAPAN).
Μετά κλείδωσε την θωρακισμένη πόρτα του σπιτιού του  (MADE IN USA), μπήκε στο αυτοκίνητό του  (MADE IN GERMANY ) , έβαλε είκοσι ευρώ βενζίνη
(από QATAR) στο βενζινάδικο της γειτονιάς του και πήγε στον ΟΑΕΔ για να εισπράξει το τελευταίο επίδομα ανεργίας του.
Μετά τον ΟΑΕΔ πέρασε από τα γραφεία τριών εταιρειών γαι να δώσει  το βιογραφικό του που είχε εκτυπώσει στον εκτυπωτή Canon φτιαγμένο στο Μπαγκλαντές και κάθισε σ΄ένα παγκάκι για να φάει το κολατσιό του. Στις πέντε ακριβώς συνάντησε τα φιλαράκια του στο
Starbugs, αλλά δεν είχε όρεξη για καφέ . Γι΄αυτό ήπιε μία βότκα με λεμόνι καπνίζοντας και δύο μεξικάνικα πουράκια που έκανε τράκα από τον Χαρίλαο το φίλο του, τον μόνο εργαζόμενο ακόμα ανάμεσά τους.
Ο Κώστας γύρισε στο σπίτι του με μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο Γαλλίας, που αγόρασε από το Βελγικό σουπερμάρκετ και τηγάνισε  κεφτεδάκια , που έφαγε γαρνίροντάς τα με τραγανιστές πατάτες Αιγύπτου και συνοδεύοντάς τα  με χωριάτικη τοματοσαλάτα από τομάτες Ολλανδίας , φέτα Δανίας και κρεμμύδι Βελγίου .

Δέκα παρά τέταρτο ήτανε καθισμένος στο σαλόνι του, αγορασμένο από την ίδια σουηδική αλυσίδα , φορώντας την πυζάμα του (MADE IN INDIA) και τις βυσινί παντόφλες του (MADE IN CHILE ). Κρατώντας ένα ποτήρι Γαλλικό κρασί του 2007 ήτανε έτοιμος να παρακολουθήσει στην τηλεόραση (MADE VIETNAM) τον πρώτο από τους ημιτελικούς του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα ήταν πολύ ευχάριστη, αν πάρουμε υπόψη ότι το γιαπωνέζικο αιρκοντίσιον έκανε καλά τη δουλειά του εμποδίζοντας τον καύσωνα να κατακυριεύσει το χώρο.

Ξαπλώνοντας μετά από δύο ώρες στο κρεβάτι του αναρωτήθηκε  σοβαρά μήπως ήταν γκαντέμης που  δεν μπορούσε να βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ επί ένα ολόκληρο χρόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: