Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2012

ΕΛΑ, ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ, ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ!

  • Έκδοση του ΚΕΓ

    Ο τόμος "Μεθώνη Πιερίας ι: Επιγραφές, χαράγματα και εμπορικά σύμβολα στη γεωμετρική και αρχαϊκή κεραμική από το ‘Υπόγειο’ της Μεθώνης Πιερίας στη Μακεδονία" (Ματθαίος Μπέσιος, Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος, Αντώνης Κοτσώνας, επιμέλεια Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Διάλεκτοι της Αρχαίας Ελληνικής με κομβική σημασία για τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμικής παράδοσης
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΛΕΞΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διοργάνωση σεμιναρίου εξειδίκευσης στη Μεσαιωνική Λεξικογραφία (διαρκείας 35 ωρών) για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό έως 20 ατόμων.
  • 32ο Συμπόσιο Ποίησης: "Ποίηση και Όνειρο" (05-08/07/2012)

    Το Τριακοστό Δεύτερο Συμπόσιο Ποίησης, με θέμα «Ποίηση και Όνειρο», θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουλίου (18.00) έως το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου 2012.
  • Περιοδικό "κουκούτσι" (τεύχος 6)

    Κυκλοφορεί το 6ο τεύχος (καλοκαίρι-φθινόπωρο 2012) του εξαμηνιαίου περιοδικού "κουκούτσι".
  • Παζάρι βιβλίου (21-23/06/2012)

    Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στο πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ με θέα τη Ρωμαϊκή Αγορά, στην Ολύμπου 81, από την Πέμπτη 21 έως το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.
  • "Η σύγχρονη λογοτεχνία της Αργεντινής. Ένα πανόραμα του Daniel Freidemberg" (21/06/2012)

    Η ομιλία του Daniel Freidemberg θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου (ώρα 19.30) στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα).
  • Δ. Αγγελάτος: "Για μια θεωρία της καλλιτεχνικής μορφοποίησης: η αναπαράσταση και η παράσταση στην πεζογραφία και τη ζωγραφική (Μπαλζάκ, Ντοστογιέφσκι, Σεζάν)" (19/06/2012)

    Ο κ. Δημήτρης Αγγελάτος, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας του Ε.Κ.Π.Α., θα μιλήσει την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 (ώρα 19.45), με θέμα: "Για μια θεωρία της καλλιτεχνικής μορφοποίησης: η αναπαράσταση και η παράσταση στην πεζογραφία και τη ζωγραφική (Μπαλζάκ, Ντοστογιέφσκι, Σεζάν)". Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Σπουδαστήριο 208 (2ος όροφος Νέου Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.), στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Νέα προσφορά από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

    Τα βιβλία της κατηγορίας "Διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας" προσφέρονται σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές, δασκάλους, σπουδαστές της ελληνικής, φοιτητές, μαθητές) σε μοναδικές τιμές. Η προσφορά ισχύει ως τις 31 Αυγούστου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: