Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ...

Γνωρίζετε ότι το μυστικό κερδοσκοπικό  Fund Dart Management από τα Cayman Islands, έβγαλε χθες 400 εκατομμύρια ευρώ από το πακέτο ομολόγων των 436 εκατομμυρίων που δεν εντάχθηκε λόγω άρνησης  στο "κούρεμα" του 70% , όπως έγινε με το 96% των ομολόγων, Ελλήνων και ξένων; Οι  πληροφορίες λένε μάλιστα ότι  ο μεγαλύτερος όγκος των ομολόγων αυτού του πακέτου αγοράστηκε στα... 60-70 σέντ του δολαρίου!
Το Fund Dart Management ανήκει σε μια  εταιρεία "γυπών", που κατ΄ευφημισμόν ονομάζονται "επενδυτές" , "ψυχή" της οποίας  είναι ο Kenneth Dart , ένα αδίστακτο άτομο, που ειδικεύεται στην αγορά χρεών από διάφορες χώρες, πληρώνοντας  πενταροδεκάρες για υποβαθμισμένα ομόλογα και, στη συνέχεια, απαιτώντας να πληρωθεί στο ακέραιο υπό την απειλή ότι θα προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια.
Τα νησιά Καϊμάν είναι ο φορολογικός παράδεισος στον οποίο κατέφυγε η τυχοδιωκτική οικογένεια Dart, για να αποφύγει την αμερικανική εφορία.
Φαίνεται ότι ο τζογαδόρος Dart (= παιχνίδι στόχευσης με βελάκια) έκανε  διάνα πλήττοντας κατευθείαν στο κέντρο τη χώρα μας με το φαρμακερό του βέλος .
Μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε και να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας,
προτού  μας κατασπαράξουν ολότελα τα όρνια;Οι λεονταρισμοί του τύπου "δε χρωστάω τίποτα, δεν πληρώνω τίποτα" από λαούς που ζούνε με τις ελεημοσύνες των άλλων πρέπει να αντικατασταθούν από τον κανόνα ζωής των αξιοπρεπών ανθρώπων "Βάζω σε τάξη τα οικονομικά μου - Δεν παίρνω ποτέ δανεικά-Τα βγάζω πέρα με αυτά που έχω!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...