Τετάρτη, Μαΐου 02, 2012

Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

*ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...
 *ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ...
*ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ
ΤΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ , ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ!
"Το ΚΚΕ παλεύει για να κατακτήσει η εργατική τάξη την εξουσία που θα την ασκήσει σε όφελος όλου του λαού, αφού θα απελευθερώσει από την εκμετάλλευση και τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

 Τι θα κάνει και πώς θα λειτουργεί η εργατική λαϊκή εξουσία. Μόνο μια εργατική λαϊκή εξουσία, που θα κάνει κοινωνική ιδιοκτησία όχι μόνο τη σημερινή κρατική ιδιοκτησία, αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, μπορεί να οργανώσει με κεντρικό σχεδιασμό την παραγωγή, ώστε: Να αξιοποιούνται στο έπακρο οι παραγωγικές δυνατότητες για να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες και να μειωθεί ή και να εξαλειφθεί σε ορισμένους τομείς η εξάρτηση από εισαγωγές.

 Στη λαϊκή εξουσία θα υπάρχει εργατικός λαϊκός έλεγχος. Δεν μπορεί να είναι - και το ΚΚΕ δεν θέλει να είναι - μια εξουσία των επάνω, έχουμε πάρει την πείρα, και την αρνητική και τη θετική του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε. Πρέπει η εξουσία να ασκείται από τα κάτω προς τα πάνω. Για παράδειγμα, ο βουλευτής θα εκλέγεται από το εργοστάσιο, από τον παραγωγικό χώρο. Θα εκλέγεται από το συνεταιρισμό, αν είναι ο αγροτικός. Θα εκλέγεται από τους συνταξιούχους, αν μιλάμε για τους συνταξιούχους. Θα εκλέγεται από το πανεπιστήμιο, αν μιλάμε για εκπροσώπηση φοιτητών. Και από την ίδια την ανάπτυξη της χώρας, η μεγάλη πλειοψηφία θα είναι εργάτες βουλευτές, που θα ελέγχονται στο χώρο τους και θα ανακαλούνται από το χώρο τους, όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Και που θα τους εκλέγουν οι εργάτες, γιατί τους θεωρούν τους καλύτερους. Θα δουλεύουν στην παραγωγή και μετά θα κάνουν τα βουλευτικά τους καθήκοντα και θα πληρώνονται το ίδιο με τους εργάτες που δεν είναι βουλευτές. Θα απαλλαγούν από την εργασία τους μόνο αυτοί που θα απασχολούνται στα κεντρικά κυβερνητικά όργανα της λαϊκής εξουσίας. 
Η εργατική, λαϊκή εξουσία θεσμοθετεί και παίρνει πρακτικά μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η άσκηση του εργατικού και γενικότερα κοινωνικού ελέγχου, η ανεμπόδιστη άσκηση κριτικής σε αποφάσεις και χειρισμούς που εμποδίζουν την ανάπτυξη και ενίσχυση της λαϊκής οικονομίας. Είναι ζωτική ανάγκη να καταγγέλλονται πάσης φύσεως και προέλευσης αυθαιρεσίες, γραφειοκρατία ή άλλα αρνητικά φαινόμενα. 
 Τι μπορεί να κάνει ο κεντρικός σχεδιασμός; Να σχεδιάζει την αξιοποίηση για ανάπτυξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας ώστε να αναπτύσσονται όλοι οι κλάδοι της βιομηχανίας και της αγροτικής οικονομίας που μπορεί να αναπτύξει η Ελλάδα. Να παράγει και να κατανέμει τα αναγκαία μέσα παραγωγής σ' αυτούς τους κλάδους. Να εκπαιδεύει και να μορφώνει το αναγκαίο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό για την ανάπτυξη της παραγωγής. Να φροντίζει την κατανομή των παραγόμενων προϊόντων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Να κατανέμει πόρους από την ανάπτυξη για τη δωρεάν ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Αθλητισμό, σε έργα υποδομής όπως αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία και λαϊκή κατοικία. Να αναπτύσσει την έρευνα και την επιστήμη με βάση τις λαϊκές ανάγκες προκειμένου να αναπτύσσονται γοργά οι παραγωγικές δυνάμεις ώστε να μπορούν να ικανοποιούνται οι ολοένα αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες. 
Μόνο η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής παρέχει αυτή τη μοναδική δυνατότητα να διαμορφωθεί κεντρικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση και κατανομή όλου του ανθρώπινου δυναμικού, για να εκμηδενισθεί η ανεργία. Και βεβαίως η παραγωγή θα αναπτύσσεται σε ολοένα και μεγαλύτερη κλίμακα, αξιοποιώντας την έρευνα, την επιστήμη, την τεχνική για τη συνεχή ανάπτυξη των μέσων παραγωγής και της παραγωγικότητας της εργασίας. Αυτό το όφελος θα εκφράζεται και με τη μείωση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και την αύξηση του ελεύθερου, ώστε η εργατική τάξη να μπορεί να ξεκουράζεται, να αθλείται, να απολαμβάνει τα έργα όλων των μορφών καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά πάνω απ' όλα να ασκεί εξουσία, τον εργατικό έλεγχο, να ασχολείται οργανωμένα ενεργά με την πολιτική και την οικοδόμηση της δικής της κοινωνίας. "
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ , 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
************************************
 *ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΑΝ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ DDR (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
* ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΙΣΤΙΚΟ  "ΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
(Δε χρειάζεται να ξέρετε Γερμανικά για να καταλάβετε
το καθεστώς του τρόμου που είχε εγκαθιδρυθεί στο
κράτος-υπόδειγμα του "κομουνιστικού Παραδείσου",
καθεστώς που δε θα ανέχονταν ούτε για μία εβδομάδα
όσοι τώρα μας καλούν να εγκαταλείψουμε 
την "καπιταλιστική κόλαση".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...