Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

  • Διεθνές Συμπόσιο: «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» (12-15/05/2012)

    Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ. διοργανώνει στις 12-15 Μαΐου, 2012, Διεθνές Συμπόσιο, με θέμα: «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» με τη συμμετοχή διακεκριμένων μελετητών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από την Γαλλία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία, Νορβηγία, Ιταλία, Βραζιλία, Η.Π.Α. και Ελλάδα, με τη συμμετοχή τεσσάρων φιλοσόφων Μελών της Ακαδημίας Αθηνών. Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στην Μίεζα-Νάουσα, τόπο, όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο.
  • Παρουσίαση λεξικού (09/05/2012)

    Ο Σύλλογος Ιμβρίων σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών (2010) βιβλίου του Ξενοφώντα Τζαβάρα, υποψ. Διδάκτορα Γλωσσολογίας «ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΙΜΒΡΙΑΚΟΥ ΙΔΙΩΜΑΤΟΣ:ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ
  • Εκδήλωση: 100+

    Εκδήλωση αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 (ώρα 12:00) στο 40ο Γυμνάσιο Αθηνών.
  • Διάλεξη της Marilynne Robinson (30/05/2012)

    Η πολυβραβευμένη αμερικανίδα (βραβείο PEN / Hemingway για το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο 
    ΔΕΙΤΕ=>

    Marilynne Robinson - Wikipedia, the free encyclopedia

  • Ημερίδα αφιερωμένη στους Κώστα και Ελένη Ουράνη (19/05/2012)

    Η ημερίδα, που διοργανώνει η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαίου (ώρα 10.00) στη Στοά Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου).
  • Κυκλοφορεί το τεύχος Μαΐου της ARB

    Το τεύχος Μαΐου της Athens Review of Books είναι αφιερωμένο στον Γεώργιο Βιζυηνό. Η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου γράφει για τη «νοσογραφία» στο έργο του, τη επίσκεψή του στο φρενοκομείο της Γοττίγγης, για τους «κλειστούς χώρους» που παρέδωσε σε εμάς ανοιχτούς με την άφθαστη τέχνη του.
  • Εκδήλωση για παιδιά (12/05/2012)

    Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Σάκη Σερέφα "ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ" το Σάββατο, 12 Μαΐου 2012, στις 12:30 το μεσημέρι.
  • Απονομή των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2011

    Πραγματοποιήθηκε η απονομή των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2011 στο Μουσείο Μπενάκη.
  • Το Μουσείο Καζαντζάκη στην Κίνα

    Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Καζαντζάκη θα «ταξιδέψει» στην Κίνα για να αδελφοποιηθεί με το Μουσείο του Κινέζου λογοτέχνη Lu Xun. Πολυγραφότατος όσο και ο Καζαντζάκης, ο Lu Xun θεωρείται ο ιδρυτής της σύγχρονης κινεζικής λογοτεχνίας. Οι δύο συγγραφείς έζησαν και δημιούργησαν σε δύο διαφορετικούς κόσμους
  • Πανελλήνιο Συνέδριο: "Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση: Τάσεις και Προοπτικές" (11-13/05/2012)

    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την οργάνωση Πανελληνίου Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή με θέμα: «Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση: Τάσεις και Προοπτικές», κατά το διάστημα 11 έως 13 Μαΐου 2012 στην Αθήνα (στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Φιλοσοφική Σχολή). Λόγω της διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών η έναρξη του Πανελληνίου Συνεδρίου μετατίθεται για τις 11 Μαΐου.
  • 15ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας: «Διαθεματικές προσεγγίσεις στη γλωσσική διδασκαλία» (23-25/11/2012)

    Στο πλαίσιο των επιστημονικών της δραστηριοτήτων, η Ελληνική Εταιρία Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (ΕΕΕΓ) διοργανώνει το 15ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 23-25 Νοεμβρίου 2012. Το θέμα του συνεδρίου είναι Διαθεματικές προσεγγίσεις στη γλωσσική διδασκαλία.
  • 3o Διεθνές Συνέδριο: "Η έρευνα στην παιδική ηλικία: Προσδιορίζοντας ένα νέο ερευνητικό τοπίο" (11-13/05/2012)

    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Τομέας Παιδαγωγικής του Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Ηπείρου, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σε συνεργασία με το Forschungszentrum "Kindheiten Gesellschaften" der Bergischen Universit
  • Επιμορφωτική ημερίδα: «Τοπική Ιστορία και εκπαίδευση: το ερώτημα του νοήματος» (09/05/2012)

    Ημερίδα για την Τοπική Ιστορία οργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Take My Life/Η ζωή μου είναι στα χέρια σου (1947): μια καλογυρισμένη αγγλική ταινία νουάρ

Ένας άντρας που κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία μιας πρώην φίλης πρέπει να βασιστεί στη σύζυγό του για να κάνει το ντετέκτιβ και να βρει...