Τρίτη, Μαΐου 08, 2012

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ





 Τραμπουκοτσαμπουκάδες

 Γιάννης Ζουμπουλάκης
tovima.gr

Αν ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος ήταν ήρωας ταινίας, ο κ. Δημήτρης Πιατάς θα μπορούσε να κάνει παπάδες στον ρόλο. Εντάξει, δεν θα περίμενα ποτέ το ελληνικό αντίστοιχο του Τσάρλι Τσάπλιν στον «Μεγάλο δικτάτορα» (όπου ο Τσάπλιν υποδύθηκε μια καρικατούρα του Αδόλφου Χίτλερ) αλλά για τα ελληνικά μέτρα υποθέτω ότι θα είχε πλάκα επειδή ο Πιατάς είναι καλός ηθοποιός και ο κ. Μιχαλολιάκος «ζουμερός» χαρακτήρας.

Ποιος ξέρει, ίσως κάποια στιγμή δούμε τον βίο και την πολιτεία του Ν. Μιχαλολιάκου σε ταινία και να γελάμε. Ομως το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου η εφιαλτική σκηνή της εισόδου (ή μήπως ήταν έφοδος;) του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα της πρώτης επίσημης «συνέντευξης Τύπου» μετά την απόφαση μέρους του ελληνικού λαού να εντάξει το κόμμα του στη Βουλή των Ελλήνων ήταν δυστυχώς μια πραγματικότητα.


«Ορθιοι!» βροντοφώναξε ο κύριος στην είσοδο. «Εις ένδειξη σεβασμού προς τον αρχηγό!». Σε κάποιους μάλιστα συναδέλφους δημοσιογράφους είχε ήδη απαγορευτεί η είσοδος. Πρωτάκουστο!


Ορθιοι; Τι θα πει αυτό; Ειδάλλως τι; Βρίσιμο; Ξύλο; Σφαίρα; Πώς αλήθεια αυτή η τραμπουκοτσαμπουκαλίδικη, άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά μπορεί να ενταχθεί σε ένα σύστημα που με τα στραβά και τα κακά του εξακολουθούμε να το αποκαλούμε «δημοκρατικό»;


Το καλό με τη δημοκρατία είναι ότι δίνει φωνή σε όλους. Το κακό είναι ότι στο πλαίσιο της δημοκρατίας εντάσσονται κόμματα που συμπεριφέρονται αντιδημοκρατικά. Γι' αυτό και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Μιχαλολιάκο που έβγαλε στη φόρα όλο το σιχαμένο πρόσωπο του τρόμου που εκπροσωπεί και μπορεί να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή στις προσεχείς εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.


Γιατί ακόμα και πολίτες που
ψήφισαν Χρυσή Αυγή άκουσα να λένε: «Μα δεν ξέραμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!» Δεν το ξέρατε; Μάθετέ το.

Και μάθετε επιτέλους ότι η ψήφος είναι σοβαρή υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...