Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2012

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ

Τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου,
σύγχρονη μορφή παρασιτισμού

Του Γιώργου Χατζημαρκάκη, Ερωβουλευτή των γερμανών Φιλελευθέρων


Ξέρουν τους κανόνες της βρώμικης  επιχείρησής τους και είναι περήφανοι γι 'αυτό: Το σύνθημά  τους είναι ένα:΅Μην γίνετε πλούσιοι με εντιμότητα, καλύτερα παρασιτήστε και λεηλατήστε ό, τι άλλοι άνθρωποι δημιούργησαν.


Τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου προσπαθούν τώρα να παίξουν «σκληρό πόκερ» με την Ελλάδα και τους διεθνείς οργανισμούς, που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν μια καλή λύση που θα βοηθήσει τον ελληνικό λαό. Απειλούν να μηνύσουν την Ελλάδα στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για υποτιθέμενη παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Πολλοί παρατηρητές κατηγορούν, ήδη, τα hedge funds για την εξαιρετική βραδύτητα των διαπραγματεύσεων σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.


Τα hedge funds εκμεταλλεύονται ένα σύστημα. Υπό την επιρροή του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ και την ειδική μορφή του καπιταλισμού, τα πράγματα ξέφυγαν από τη φυσική τους πορεία.


Η Ευρώπη πρέπει τώρα να επαναστατήσει και να ενωθεί για τον κοινό σκοπό. Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να βρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο να χαλάσουν τη βρώμικη επιχείρησή τους. Τα καλά νέα είναι πως ασχολούνται με το θέμα. Ένας φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών είναι ήδη υπό συζήτηση. Θα λειτουργήσει, ωστόσο, μόνο αν οι 28 της Ε.Ε. τον θεσπίσουν.


Και κάτι άλλο: δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ομόλογα, εφόσον είναι σύμφωνα με τους κανόνες. Οι τράπεζες κάποτε τα χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή και την προστασία των χρημάτων μας. Δάνειζαν χρήματα με λογικό επιτόκιο για όσους ενδιαφέρονταν. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για μια διαδικασία που οι βιολόγοι ονομάζουν «συμβίωση».


Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Μια υγιής οικονομία πρέπει να βασίζεται σε μια τέτοια συμβίωση.


Αυτά τα ταμεία (hedge funds), αντίθετα, αποτελούν μια κακόβουλη μορφή παρασιτισμού. Είναι καιρός να ελεγχθεί η δράση τους.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...