Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2012

ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ

Ο πιο διάσημος κωμικός του αραβικού κόσμου, ο Άντελ Ιμάμ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή «προσέβαλε το Ισλάμ μέσω των ρόλων του», βάσει δικαστικού εγγράφου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Ο Ιμάμ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του έχει συχνά διακωμωδήσει τις αρχές και τους πολιτικούς της χώρας του, έχει προθεσμία ενός μήνα για να ασκήσει έφεση στην απόφαση και θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.


Την υπόθεση ανακίνησε ένας δικηγόρος που έχεις σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις, λίγες εβδομάδες αφότου η Μουσουλμανική Αδελφότητα απέσπασε τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές.


Σύμφωνα με τον αιγυπτιακή ειδησεογραφική πύλη Ahram online, ο Μανσούρ κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι προσέβαλε το Ισλάμ και τα σύμβολά του, όπως οι γενειάδες και το τζιλμπάμπ, ένα φαρδύ ρούχο που φορούν ορισμένοι μουσουλμάνοι.


Ανάμεσα στα έργα που ανέφερε ο δικηγόρος ήταν η ταινία Morgan Ahmed Morgan.


Στον ηθοποιό επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 1.000 αιγυπτιακών λιρών (170 δολάρια).


Οι δικαστικές υποθέσεις κατά σκηνοθετών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και διανοούμενων που κατηγορούνται ότι δε σέβονται το Ισλάμ και τα σύμβολά του είναι κοινές στην Αίγυπτο.

tanea.gr 

 ***************************************

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ!"

Ασημάκης Πανσέληνος (1903-1984), συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ: Ντράπηκαν και τα μπάζα…

  Γιώργος Φλωρίδης: Μπάζα Γράφει ο  Γιώργος Λακόπουλος Ο Γιώργος Φλωρίδης, με κουλτούρα χούλιγκαν, συντονίστηκε με τον Βορίδη σε σχέση με...