Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2012

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑ



  • Πρόσκληση για συνδιοργάνωση Επιστημονικής Διημερίδας

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, επιστημονικός φορέας του Υπουργείου Παιδείας «για τη στήριξη και προώθηση της ελληνικής γλώσσας εντός και εκτός Ελλάδος», και η καθηγήτρια Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, ως επιστημονικώς υπεύθυνη για τα νέα Προγράμματα Αρχαίων Ελληνικών, Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γυμνασίου, απευθύνουν πρόσκληση προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την ΟΛΜΕ, την ΟΙΕΛΕ, την «Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων» (ΠΕΦ) και τον Σύλλογο Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Φιλόλογος», για συνδιοργάνωση ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ στην Αθήνα στα τέλη Μαρτίου 2012, με επιστημονικές εισηγήσεις για τα νέα Προγράμματα Σπουδών για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας προσφέρεται να αναρτήσει τα κείμενα των επιστημονικών εισηγήσεων στην «Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα» (www.greek-language.gr). Παρακαλείσθε, εφόσον, όπως ελπίζουμε, συμφωνείτε, να ανταποκριθείτε στην πρωτοβουλία αυτή, και να ορίσετε εκπρόσωπό σας στην Οργανωτική Επιτροπή, δια της οποίας θα ρυθμιστούν όλα τα σχετικά οργανωτικά ζητήματα.
  • Ο Καβάφης μελοποιημένος σε πρόγραμμα που περιοδεύει σε ΗΠΑ και Ευρώπη

    Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα μελοποιημένης -από διάφορους συνθέτες, Έλληνες και ξένους- ποίησης του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, που θα παρουσιαστεί σε πανεπιστημιακούς χώρους, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στην Ευρώπη, ετοίμασαν τρεις καταξιωμένοι Έλληνες της Διασποράς, πραγματοποιώντας το προηγούμενο δεκαήμερο εντατικές πρόβες στη Βιέννη. Η ιδέα για το εγχείρημα αυτό γεννήθηκε πριν από έναν ακριβώς χρόνο στη Βιέννη, έπειτα από μια "Λογοτεχνική-μουσική βραδιά", αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση και το σχετικά άγνωστο πεζό έργο του Καβάφη, από τρεις των συντελεστών της, τον καθηγητή του αμερικανικού Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν και υπεύθυνο της Έδρας Καβάφη για Νεοελληνικές Σπουδές, Βασίλειο Λαμπρόπουλο, τη γνωστή μεσόφωνο Αλεξάνδρα Γκράβα και τον ανερχόμενο νεαρό πιανίστα Παντελή Πολυχρονίδη...
  • Έκθεση - αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (10-20/01/2012)

    Η έκθεση - αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη θα πραγματοποιηθεί στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία (Δωδώνης 4-6, Ιωάννινα), από 10 έως 20 Ιανουαρίου 2012.
  • Ελληνική ποίηση στις βιβλιοπροτάσεις των "Times"

    Ο λόγος για τη συλλογή "Τhe Perfect Order" (Anvil Press, 2010) του ποιητή, νεοελληνιστή και κριτικού της λογοτεχνίας Νάσου Βαγενά.


    Εκδήλωση για τη βραβευμένη συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας κ. Λίτσα Ψαραύτη (11/01/2012)
    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο πλαίσιο του μαθήματος Παιδική Λογοτεχνία καλεί τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη



    και οργανώνει εκδήλωση για το έργο της την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 (3-4.30) στην Αίθουσα Σεμιναρίων (πρώτος όροφος, είσοδος Νηπιαγωγών, κτίριο Παιδαγωγικό).
  • Συμπόσιο: "Η ποίηση του Σκαρίμπα σήμερα" (16/01/2012)

    Το συμπόσιο για την ποίηση του Γιάννη Σκαρίμπα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου (ώρα 18.00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος").
  • Αφιέρωμα στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ (09/01/2012)

    Η εκδήλωση, που διοργανώνει ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος και η Εταιρεία Συγγραφέων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο Μουσείο Οίνου Μάρκου (ώρα 7 μ.μ.).
  • Λογοτεχνική βραδιά (09/01/2012)

    Ένας νέος κύκλος ποιητικών συναντήσεων, αφιερωμένων σε τρεις Έλληνες και τρεις ξένους κορυφαίους ποιητές, ξεκινά από τον δραστήριο Κύκλο Ποιητών, με εισηγήσεις, αναγνώσεις και προβολές για τον Ν. Βαλαωρίτη «Πρόβλεψα το χάος που θα εγκατασταθεί στον τόπο μας. Το ποίημα "Το χτύπημα" πρόκειται για ένα ειρωνικό χτύπημα που κορυφώνεται συγκρουσιακά με ένα βιβλίο Ιστορίας», λέει προφητικά ο Νάνος Βαλαωρίτης . Συμμετέχουν: Μ. Μήτρας, Κ. Σταθόπουλος, Ελ. Πασαμιχάλη και Ντ. Σιώτης.
  • Λέσχη ανάγνωσης Εταιρείας Συγγραφέων

    Λέσχη ανάγνωσης με συζητήσεις πάνω σε βιβλία Ελλήνων λογοτεχνών του 20ού αιώνα (από 15/1 μέχρι 15/6, μία φορά ανά δεκαπενθήμερο).
  • Παρουσίαση βιβλίου (11/01/2012)

    Η παρουσίαση του βιβλίου με έργα του Νίκου Εγγονόπουλου "The collected works of Nikos Engonopoulos" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στη Στοά του Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου, ώρα 19.30).
  • Colloquium με ομιλήτρια την Β. Αποστολίδου (10/01/2012)

    Η κ. Βενετία Αποστολίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., θα μιλήσει την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2011, ώρα 19.30 με θέμα: "Νεοελληνική Φιλολογία: Η βιογραφία μιας επιστήμης (1948-1982)" στο Σπουδαστήριο 208 (2ος όροφος Νέου Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...