Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2012

"ΝΟΜΑ"
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: Στην Κοπεγχάγη
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΦ ΤΟΥ: Ο Ρενέ Ρεντζέπι, ένας τριανταπεντάρης
από μητέρα Δανέζα και πατέρα Αλβανό, από το Τέτοβο της ΠΓΔΜ.
ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ: Αρχικά σε σχολή Σεφ και μετά εκπαιδεύτηκε στο El Bulli  του Φεράν Αντριά στην Καταλωνία, όπου  κέρδισε αστέρια Michelin.
ΤΙ ΦΑΓΗΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ: "Από το 2004 ,  διαβάσαμε στα Νέα, αποφάσισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η σκανδιναβική κουζίνα. Στην κουζίνα του πρωταγωνιστούν τα προϊόντα της χώρας του, συχνά ελάχιστα μαγειρεμένα. Στα χέρια του ένα μείγμα αλευριών με λίγη μπίρα στεγνώνει για πολλές ώρες στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, τρίβεται σε μια σκούρα σκόνη που μοιάζει με χώμα και σ΄αυτό φυτεύονται διάφορα λαχανικά! Και τα φθινοπωρινά μπλούμπερις, ένα από τα δεκάδες είδη φρούτων του δάσους που υπάρχουν στη Σκανδιναβία, αποξηραίνονται και στη συνέχεια ξαναζωντεύουν  μέσα σε ξίδια και πολτοποιούνται σε πουρέ για να συνοδεύσουν ένα πιάτο με βοδινά μάγουλα.".
ΔΕΙΤΕ: Το βίντεο που αναρτούμε, όπου θα θαυμάσετε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται για να  παρασκευάζει τις γαστριμαργικές του συνθέσεις  ο Ρεντζέπι. Ο αντιβεντέτος  σεφ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους γευστικούς "πειραματισμούς"  μέσω της χρησιμοποίησης χόρτων, λουλουδιών και καρπών που συλλέγει ο ίδιος  από το φυσικό βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

DIDO - WHITE FLAG (Lyrics)

Ντάιντο