Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2012

ΜΑΜΑ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ!...


Η... δεύτερη ανάγνωση

  Του Γιάννη Λ. Πολίτη
ΤΑ ΝΕΑ: Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012


Η πρώτη ανάγνωση του μέτρου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που προωθεί η κυβέρνηση είναι θετική. Πράγματι η κατάσταση στα λεγόμενα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας είναι εφιαλτική. Τα περισσότερα άλλωστε από όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τα κελιά δίνουν διαρκώς τροφή στην ειδησεογραφία και είναι πλέον σε όλους γνωστά. Η αποφυλάκιση 1.000 ανθρώπων ενδεχομένως να βοηθήσει στην καλύτερη και πιο συστηματική φύλαξη των υπολοίπων σε ανθρώπινες συνθήκες. 
Μέχρι εδώ καλά.
Υπάρχει όμως και η δεύτερη ανάγνωση που προκαλεί τρόμο και μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τη νομοθετική ρύθμιση. Ανάμεσα σε εκείνους που θα χαμογελάσει η τύχη είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για ληστείες, κλοπές, πλαστογραφίες. Ελπίζω ο νομοθέτης να έχει προβλέψει τι θα συμβεί αν κάποιος απ' αυτούς μόλις αποφυλακιστεί χαριστικά διαπράξει ξανά το ίδιο ή χειρότερο αδίκημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...