Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2012

ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ...


  • Οι υποψήφιοι για τα βραβεία "Κάτια Γρηγορίου-Θεοχαράκη"

    Δώδεκα ποιητές και ποιήτριες είναι υποψήφιοι για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή "Κάτια Γρηγορίου-Θεοχαράκη" που διοργανώνουν τα περιοδικά (δε)κατα και Poetix μαζί με τις εκδόσεις Gutenberg. Το βραβείο θεσπίστηκε στη μνήμη της ποιήτριας Κάτιας Γρηγορίου-Θεοχαράκη (1960-2009) και αφορά ανέκδοτη ποιητική συλλογή.
  • Κριτικοί λογοτεχνίας στο Διαδίκτυο

    "...Το Αρχείο Κριτικών Λογοτεχνίας βρίσκεται στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ (www.ekebi.gr). Παραθέτει μια σειρά από κατατοπιστικά στοιχεία (χρονολόγιο, αποσπάσματα βιβλιοκρισιών, δείγμα λογοτεχνικής γραφής, καταλόγους εργοβιογραφίας) για κριτικούς που προσέφεραν με την πένα τους στην επισκόπηση της λογοτεχνίας του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. Τα κείμενα προέρχονται μέσα από περιοδικά, επιθεωρήσεις, στήλες εφημερίδων, αφιερωματικούς τόμους..."
  • Επιστημονικό Συμπόσιο: "Αστυνομική Λογοτεχνία" (30&31/03/2012)

    Η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας (Ιδρυτής: Σχολή Μωραΐτη) διοργανώνει επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο "Αστυνομική λογοτεχνία". Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου και το Σάββατο 31 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).
  • Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2011

    Από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2011, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2010.
  • Βραβείο στη μνήμη του Παναγιώτη Μουλλά

     
    Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης προκήρυξε το 2011 και απονέμει κάθε χρόνο βραβείο σε μεταπτυχιακό φοιτητή της νέας ελληνικής ή της συγκριτικής φιλολογίας, εγγεγραμμένον σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, για τη συγγραφή μιας μελέτης με θέμα από τη νεοελληνική γραμματεία (σε αυτοτελές είτε συγκριτικό πλαίσιο). Η προθεσμία υποβολής κειμένων για το βραβείο του 2012 λήγει στις 31 Μαΐου 2012.
  • 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (04-10/08/2013)

    Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα από 4 έως 10 Αυγούστου 2013 υπό την εποπτεία της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής που συγκροτείται από την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: