Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2012

ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ


Αδούλωτη του Θεσσαλοκάμπου αγροτιά , χαλάλι για σένα το "δωράκι",
για να θυμάσαι και νυν και εσαεί το έξτρα πριμ του Σώτου  Χατζηγάκη.
Κι αν οι κουτόφραγκοι ψυλλιαστούν πως όλα είν΄ απάτη,   σκέτη  μούφα,
το κόμμα  όταν ξαναρθεί , θα αγοράσει τα μπαμπάκια σας  για... τρούφα!.


ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 5 Ιανουαρίου 2012 |


Καλώς τα δεχτήκαμε. Ο φάκελος πήγε στο κτίριο Berlaymont, ήρθε, ξαναπήγε, ξαναήρθε και τελικά μάθαμε το νούμερο. Περίπου 420 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως ποινή για τις παράνομες ενισχύσεις που δόθηκαν σε αγρότες το 2008. Συν 220 εκατομμύρια προστίθενται στο λογαριασμό για μπερεκετλίκια παρελθόντων ετών. Για την ακρίβεια, τα χρήματα πρέπει να τα επιστρέψουν εντόκως, μέσα σε τέσσερις μήνες, εκείνοι που τα εισέπραξαν, αλλά αυτά τα πράγματα είναι για σοβαρές, οργανωμένες χώρες, οι οποίες μπορούν να εφαρμόζουν τους νόμους. Εδώ είναι καφενείο και δε χρειάζεται φαντασία για να καταλάβουμε πώς θα πάει το πράγμα. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα στείλει κάποτε το φάκελο στο υπουργείο Οικονομικών, μετά από καμιά δεκαριά μήνες εκείνο θα στείλει ειδοποιητήρια στους αγρότες, οι αγρότες θα τα τσαλακώσουν και θα τα διαβιβάσουν αρμοδίως στη χωματερή της περιοχής, μετά από δύο τρία χρόνια θα σταλούν δεύτερα ειδοποιητήρια, οι αγροτοπατέρες θα πιάσουν στασίδι στους πρωινούς τηλεοπτικούς καφετζήδες που όλους τους συμπονούν, θα γίνει ο συνηθισμένος χαμός, αν κατασχεθεί και κανένα τρακτέρ θα βγει ο υπουργός απολογούμενος. Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα έχει βαρεθεί ν' ασχολείται μαζί μας, θα παρακρατήσει τα χρήματα από τις επιδοτήσεις που δικαιούται το ελληνικό Δημόσιο και θα του πει «τρέχα, μάζεψέ τα εσύ». Εκείνο, φυσικά, δε θα μπορεί να μαζέψει δεκάρα, οπότε θα τα πληρώσει ο δημόσιος προϋπολογισμός και στα χωριά του κάμπου θα πίνουν τσίπουρα εις υγείαν των κορόιδων.

Αν έχετε ξεχάσει την ιστορία, δεν έχετε πολύ άδικο. Τα αγροτικά μπλόκα του 2008 ήταν τα πιο σύντομα των δεκαπέντε τελευταίων χρόνων. Την τέταρτη κιόλας μέρα, σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση με τα δελτία των οκτώ, οι Κοκκινούληδες συμφώνησαν με τον Χατζηγάκη και εκείνος, ως παλιός συναγωνιστής από τον καιρό που είχαν στήσει το συνεταιρισμό για να ρίξουν τον Σημίτη, τους έκλεισε το μάτι. Οι αγρότες θα εμφάνιζαν ψεύτικες ζημίες, οι κρατικές υπηρεσίες θα τις βεβαίωναν και όλοι μαζί θα κορόιδευαν την Κομισιόν. Τα χρήματα από την Place Schuman των Βρυξελλών έφτασαν στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, έγιναν γιάγμα, αγοράστηκαν μερικές εκατοντάδες τζιπ που οι ιδιοκτήτες ευγνωμονούντες ονόμασαν «Χατζηγάκηδες» και τώρα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Α, ναι! Κάποιοι από τους αγρότες που τσέπωσαν τις παράνομες επιδοτήσεις ήταν ανάμεσα στους «Αγανακτισμένους».

Βεβαίως, μαζί τα φάγαμε, αλλά αυτά δεν επιτρέπεται να λέγονται στον comme il faut δημόσιο διάλογο. Γι' αυτό, πιπέρι στο στόμα του Πάγκαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...