Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2011

ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

"Αναγνώστη αυτού του blog, πρόσεξε καλά τι θα σου πω: Όσα διαβάσεις παρακάτω δεν αφορούν τη Νέα Δημοκρατία , αλλά το... ΠΑΣΟΚ! Όλοι θυμούνται πόσο χρηστή υπήρξε η διακυβέρνηση αυτού του τόπου από το κόμμα μας, στο διάστημα 2004-2009. Παραλάβαμε Χάος και αφήσαμε πίσω μας  Κράτος. Επί πέντε χρόνια παραδώσαμε μαθήματα ήθους και αδιάφθορης άσκησης των καθηκόντων μας. Επομένως όλα τα βρομερά και αχρεία που αναφέρει ο καλός συνάδελφός μου αφορούν την περίοδο της διετίας του ΠΑΣΟΚ 2009-2011, όπου ξεχαρφαλώθηκε το σύμπαν, σάπισε μεμιάς και διαλύθηκε η δημόσια διοίκηση. Γι΄αυτό το λόγο το κόμμα μας ζητάει επίμονα τις εκλογές. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου που γκρεμίστηκε  από το πράσινο παρακράτος. Κάτω η διεφθαρμένη Χούντα του ΠΑΣΟΚ, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!"
*************************** 

Λαϊκή διαφθορά

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011 |

Δώδεκα χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν απογράφηκαν στο ΙΚΑ. Οταν ολοκληρωθεί η διασταύρωση στα ασφαλιστικά ταμεία, ίσως πιάσουμε και τις πενήντα χιλιάδες. Νιάου νιάου στα κεραμίδια δεν κάνει το φοξ τεριέ, συνεπώς οι περισσότεροι αγνοούμενοι έχουν αποβιώσει και Κύριος οίδε πόσα χρόνια τσεπώνουν τις συντάξεις οι σύζυγοι, οι γιοι, οι κόρες και τα εγγόνια. Χρειαζόταν πολύ μυαλό για να γίνει η απογραφή πριν είκοσι, τριάντα χρόνια; Οχι, αλλά ποιος νιαζόταν σ' αυτήν τη χώρα να περιορίσει τη σπατάλη; Ακόμη και σήμερα, που η δημοσιονομική ασυδοσία αναδεικνύεται σε πλήρεις διαστάσεις, ο έλεγχος των ασφαλισμένων έγινε δεκτός από τη συνηθισμένη γκρίνια των τηλεοπτικών πρωινάδικων. Μαύρο δάκρυ έχυσαν οι έμποροι της ευαισθησίας «για τη γιαγιούλα που την ταλαιπωρούν για να αποδείξει ότι ακόμη ζει» και για τα ψυχικά τραύματα που θα της δημιουργούσε το ανάλγητο κράτος. Ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που μαζί με τους μόνιμους προσκεκλημένους των τηλεοπτικών παραθύρων αποφασίζουν ποιοι (πέραν των ήδη δικαιούχων) πρέπει να πάρουν ΕΚΑΣ, ποιοι πρέπει να εξαιρεθούν από το έκτακτο τέλος ακινήτων και ποιοι πρέπει να περνούν από το ταμείο της πρόνοιας.


Στην πραγματικότητα, αυτό που αποκαλύπτετι η απογραφή των ασφαλισμένων είναι μόνο μια ψηφίδα από τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος. Η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Παραγωγοί που πλαστογραφούσαν τιμολόγια για να τσεπώνουν επιστροφή ΦΠΑ, πλασματικές υπερωρίες στον ΟΣΕ, εξαφανισμένοι καθηγητές και δάσκαλοι, υπερτιμολογήσεις για τις επιδοτήσεις των αναπτυξιακών νόμων, βενζίνη του Στρατού που κατέληγε σε ρεζερβουάρ ΙΧ, αποζημιώσεις για ανύπαρκτες αγροτικές ζημίες ως λύτρα για τους ομήρους των Κοκκινούληδων, ασφαλισμένοι που, κλείνοντας το μάτι στο γιατρό, έπαιρναν φάρμακα για όλο τους το σόι, γιατροί που συνταγογραφούσαν ακατάπαυστα. Η ελληνική εφευρετικότητα έκανε θαύματα, όχι για να δημιουργηθεί και να διανεμηθεί εθνικός πλούτος αλλά για να απομυζηθεί το ταμείο του κράτους. Δεν ξέραμε τίποτε απ' όλα αυτά; Οχι απλώς ξέραμε, αλλά πολλοί από μας μετείχαμε ευχαρίστως στο εθνικό σπορ. Αν σήμερα παριστάνουμε τους ανήξερους, αυτό κάνει να φαινόμαστε ακόμη πιο υποκριτές. Μας βολεύει να παραληρούμε ότι για τα 370 δισεκατομμύρια του χρέους ευθύνονται οι μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων και οι φρεγάτες που γέρνουν. Στην πραγματικότητα το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι ο εθισμός στη διαφθορά και η «εκλαϊκευσή» της. Και αυτή η πληγή δύσκολα θα κλείσει όσο οι δημαγωγοί εξακολουθούν να λένε στον καθένα αυτά που θέλει ν' ακούσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: