Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2011

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ



ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ

Την ευθύνη σε όλη την ΕΕ που "έκλεισε τα μάτια σε όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα μετά από την κυβέρνηση Σημίτη" επέρριψε ο Αξελ Σέφερ, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψης που οργάνωσε η ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σέφερ παρατήρησε πως ο γερμανικός Τύπος για λόγους δημαγωγίας "έπαιζε για καιρό - επηρεάζοντας τα κόμματα- την ίδια μελωδία που επικεντρώνονταν στη λέξη χρεοκοπία", ενώ υπογράμμισε στους έλληνες συνομιλητές του ότι "δεν είστε ξένοι εδώ στη Γερμανία, ανήκουμε όλοι στην ίδια χώρα την Ευρώπη".


Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, ο κ.Σέφερ παρέπεμψε στην παρέμβαση Σαμαρά το '93 για να εκφράσει την ανησυχία του για τη στάση του αρχηγού της ΝΔ, τον οποίο χαρακτήρισε "συντηρητικό και λαϊκιστή".


Ο κ. Σέφερ χαρακτήρισε ακόμη "γενναία" την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα - "γιατί κάνουν δημοψήφισμα οι Δανοί και όχι οι Έλληνες;" είπε -και υπεραμύνθηκε της Ομάδας Δράσης υπό τον Χόρστ Ράιχενμπαχ καθώς - όπως είπε - προωθεί την "αλληλεγγύη και τη συνεργασία".

Υπογράμμισε τέλος πως "οι φόροι πρέπει να πληρώνονται, είναι θέμα πατριωτισμού" σημείωσε και επέκρινε τον εθνικισμό -" περισσότερος εθνικισμός σημαίνει λιγότερη Ευρώπη" είπε χαρακτηριστικά..

Αναδημοσίευση από το Nooz.grr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...