Σάββατο, Ιουλίου 02, 2011

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;


Επίθεση από πολίτες στη Λαμία δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης τη στιγμή που έβγαινε με άλλα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος από κτήριο της πόλης.


Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη, το συγκεντρωμένο πλήθος εκτόξευσε εναντίον του βουλευτή καφέδες, νερά, ακόμη και αυγά.


Στην προσπάθειά του να διαφύγει, μάλιστα, ο κ. Τσώνης δέχθηκε και χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα.


Οι πολίτες εγκλώβισαν για αρκετή ώρα στο κτήριο το βουλευτή και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που, όταν επεχείρησαν να βγουν, δέχθηκαν την επίθεση με αφορμή την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.


Ο προπηλακισμός του Νίκου Τσώνη προστίθεται σε μια μακρά ακολουθία ανάλογων γεγονότων. Βουλευτές Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικό δέχθηκαν ακόμη και απειλές με τη ζωή τους με φέιγ-βολάν και χαρτιά που άγνωστοι κόλλησαν έξω από τα γραφεία τους στη Χαλκίδα.


Παράλληλα, ένταση πυροδότησαν εντός κι εκτός Βουλής τα επεισόδια εις βάρος άλλων συναδέλφων τους, τα οποία κυβερνητικοί βουλευτές αποδίδουν στην ονομαστική κριτική που ασκούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους στήριξαν τα μέτρα.


Στη Ζάκυνθο, οι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο πρόσωπο τον βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρίγο, ενώ στο Βόλο η πορεία διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών στα γραφεία των Κώστα Καρτάλη και Ροδούλας Ζήση κατέληξε, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη σε παράσταση κουκουλοφόρων έξω από το σπίτι της κ. Ζήση. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η κ. Ζήση αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στο γραφείο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...