Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΙΧΕΛΑΚΗ , ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ...


[..........]Στη σύσκεψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης ο πρώην αντιδήμαρχος Ν. Ταχιάος [ΣΣ. Gerontakos: επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου, γνωστό στέλεχος της Δεξιάς] προέβη και σε μία σοβαρότερη καταγγελία. Είπε ο πρώην αντιδήμαρχος ότι εκτός από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «προστασία» -άλλου τύπου βεβαίως- σε συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρέχουν και μέλη πολιτικής νεολαίας.
«Υπάρχει μία κομματική νεολαία που πουλά προστασία και νταβατζιλίκι στα καταστήματα. Όταν το μαγαζί κάτω από το σπίτι μου έπεσε στα χέρια αυτής της νεολαίας, άρχισε το πρόβλημα και δεν μπόρεσα να το λύσω, παρότι ήμουν γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και είχα κόκκινο τηλέφωνο και μπορούσα να τηλεφωνήσω στον Μαρκογιαννάκη (σ.σ. τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης). Όμως δεν κατάφερα τίποτε…». Ο κ. Ταχιάος απέφυγε μέσα στη σύσκεψη να κατονομάσει την πολιτική νεολαία. Ωστόσο αυτού του είδους αποκαλύψεις, ακόμη και με ονόματα συγκεκριμένων στελεχών, είχαν βγει στον αέρα κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη ηγεσίας στην ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα αρκετές από αυτές τις καταγγελίες είχαν φιλοξενηθεί σε site, το οποίο είναι φίλα προσκείμενο σε πολύ στενό συνεργάτη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Αφανής εταίρος

Στη «Θ» μίλησε ένας πρώην ιδιοκτήτης γνωστού μπαρ της παλιάς παραλίας, ο οποίος αποκάλυψε τα εξής: «Τους πρώτους μήνες το μαγαζί δεν δούλευε. Μέσα στην απόγνωσή μου και με τη διαμεσολάβηση κάποιων γνωστών μου ήρθα σε επαφή με ένα μέλος της ΔΑΠ των ΤΕΙ. Εκείνος μου υποσχέθηκε πως το μαγαζί θα ξεχειλίζει από κόσμο και μου ζήτησε να μπει αφανής εταίρος. Μάλιστα μου ζήτησε να συμφωνήσουμε ένα κατώτερο πλαφόν για το μερίδιό του. Πράγματι σε λίγες εβδομάδες το μαγαζί γέμισε από νεαρόκοσμο, στην πλειονότητά τους σπουδαστές των ΤΕΙ». Ο ίδιος διηγείται ότι πελάτες του μαγαζιού έγιναν αργότερα και γνωστά «γαλάζια» στελέχη της Θεσσαλονίκης. «Το Σεπτέμβριο του 2008 το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων της ΔΕΘ από το μαγαζί πέρασαν πολλοί βουλευτές, ακόμη και υπουργοί, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Βουλγαράκης, αλλά και άλλοι…», τονίζει.
Η πρακτική του συνεταιρισμού με στελέχη της ΟΝΝΕΔ εφαρμόζεται και σήμερα, αν και, όπως αναφέρει πρώην στέλεχος της «γαλάζιας» νεολαίας, «δείχνει να έχει ατονήσει κάπως».
«Εκείνο που έχει αλλάξει είναι οι ‘μάνατζερ’», σημειώνει διαχειριστής πολύ γνωστού μπαρ του κέντρου. Επισημαίνει ότι «οι απαιτήσεις και τα μερίδια έχουν πέσει σημαντικά, καθώς έπεσε και η δουλειά». Εξηγεί ότι «πλέον υπάρχουν κάποιοι σπουδαστές, μέλη της φοιτητικής νεολαίας οι οποίοι μας φέρνουν πελάτες με το πρόσχημα συνήθως ενός πάρτι. Η πλειονότητα των πελατών είναι παιδιά από την επαρχία, καθώς οι Θεσσαλονικείς έχουν τις δικές τους παρέες, τα δικά τους στέκια. Ανάλογα με την προσέλευση γίνεται και η ‘εξόφληση’». Διευκρινίζει πάντως ότι «ανάλογη πρακτική, αν και σε μικρότερο βαθμό, ακολουθείται και από στελέχη της ΠΑΣΠ». Στο ερώτημα «πόσα μπορεί να αφήνει σε έναν ‘μάνατζερ’ η τροφοδοσία ενός μπαρ με πελάτες;» η απάντηση που πήραμε ήταν «σε έναν καλό μήνα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 6.000 ευρώ!».
Νίκος Ηλιάδης
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ", 9/05/2011 [Απόσπασμα]
"Θέλεις γκόμενα ωραία  , στο κρεβάτι κολπατζού;
Πας σε πάρτι ΟΝΝΕΔίτη  και της ΔΑΠ-ΝΟΥΔΟΥΦΟΥΚΟΥ!
Γούσταρες πάρεξ ξερό πτυχίο κάτι που ΄ναι ζουμερό;
Οι γαλάζιοι  πρώτο  ευθύς  σε βάζουν για ένα  Μάστερ στο σωρό!
Σημειώσεις, εκδουλεύσεις,  εκδρομές, διατριβές
κι άμα λάχει , όταν κρυώσεις, κάνουνε και εντριβές.
Τα σαΐνια άμα μυριστούν τσεκίνια, γίνονται ευθύς πατίνια,
στους γυμνούς Αρμάνι δίνουν  και στους "γλόμπους"  περουκίνια!"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως τα λέει ο Ταχιάος συμβαίνουν με τους Ονεδίτες , κατά κύριο λόγο στις σχολές τις Θεσσαλονίκης.
Λέγονται απίθανες ιστορίες γέλιου και φρίκης με όσα ακατανόμαστα εκτυλίσσονται μέσα και έξω από τις σχολές, με πρωταγωνιστές τα γαλαζόπαιδα.
Λένε πως έχουν διαβρώσει τους πάντες και τα πάντα και πολλοί από αυτούς κάνουν χοντρό αλισβερίσι με επιχειρηματίες και καθηγητές.
Πάντως στο "Μακεδονία" τα μεταπτυχιακά τα μοιράζονται με τους ΠΑΣΠίτες, γιατί εκεί "κάνει παιχνίδι" ο μέγας Σαουλίδης...

Take My Life/Η ζωή μου είναι στα χέρια σου (1947): μια καλογυρισμένη αγγλική ταινία νουάρ

Ένας άντρας που κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία μιας πρώην φίλης πρέπει να βασιστεί στη σύζυγό του για να κάνει το ντετέκτιβ και να βρει...