Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΧΑΓΑΝΟΙ, ΑΛΑΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΛΕΚΑΝΟΙ
Οι συζητήσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές Natura διεξάγονται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπως κάποτε τις τύχες του ελληνικού κινηματογράφου καθόριζε το υπουργείο Βιομηχανίας και τις άδειες χοροεσπερίδων παραχωρούσε η Εφορία Πλοίων.
 
Και δόθηκε η ευκαιρία σε βουλευτή της πλειοψηφίας να διευρύνει τους ορίζοντες της σεξολογίας χαρακτηρίζοντας «οικολάγνους» όσους με τη δράση τους προστατεύουν το περιβάλλον. Αυτός ο ευφυής νεολογισμός έρχεται να καλύψει ένα επιστημονικό κενό, αφού από αρχαιοτάτων χρόνων τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη ευνοούν και προβάλλουν τη συνεύρεση ανθρώπων, ζώων και φυτών με ανάλογους για την επιμειξία απογόνους.
Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς στις σεξουαλικές σχέσεις θεών, νυμφών, ηρώων και νυμφιδίων με ταύρους, αγελάδες, κάπρους, τράγους, γαϊδάρους, φίδια, αετούς και κύκνους, θα θυμίσουμε όμως την Απαγωγή της Ευρώπης και τον Κρίνο της Παρθένου Μαρίας, εικολαγνεία που, όπως υποθέτουμε, ο εν λόγω βουλευτής αναλογίζεται με εθνική υπερηφάνεια και θρησκευτική κατάνυξη.
Αλλά στις συνεδριάσεις για το περιβάλλον, χάριν του Εμπορίου και της Παραγωγής, διαπιστώθηκε πως φροντίζοντας τους Πελεκάνους τινάζουμε στον αέρα το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας. Πράγματι, μετά τους Μαυριτανούς, τους Χαγάνους, τους Αλαμανούς, τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, στην πατρίδα μας εισέβαλαν οι Πελεκάνοι «καταστρέφοντας χιλιάδες ιδιοκτησίες και πλήττοντας μια σειρά επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη δόμηση και τον τουρισμό, ιδίως σε περιοχές και νησιά που ζουν από αυτές τις δραστηριότητες».
Αν και οι περιοχές Natura καταλαμβάνουν μόνο το 5% της χώρας, οι διαμαρτυρίες βουλευτών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης έφθασαν και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος δήλωσε: «Ούτε κομμωτήριο δεν μπορεί να ανοίξει πια χωρίς περιβαλλοντική άδεια». Αλλά επειδή ξέρουμε πως μόνο για βιομηχανικές χρήσεις είναι υποχρεωτική η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο κ. υπουργός οραματίζεται προφανώς βιομηχανικές εγκαταστάσεις οικουμενικής κλίμακας, αλλά εντός των περιοχών Natura, υπό τον τίτλο: Ναυπηγεία «Η Στέλλα» (ρίψατε σημείωμα), πετροχημικά εργοστάσια «Η Νίτσα» (χτυπήστε, είμαι μέσα) και ανθρακωρυχεία «Η Φώφη» (επιστρέφω αμέσως).
Εξάλλου, σύμφωνα με τον υπουργό κ. Βενιζέλο, "Η κ. Μπιρμπίλη δεν έχει εμπειρία διαχείρισης ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας", διότι οι βιότοποι γέρνουν πλάγια-πλαγιομετωπικά όπως τα υποβρύχια που αγόρασε το Εθνικής Αμύνης, και για τούτο δεν είναι σε θέση -οι βιότοποι- να πολεμήσουν για την πατρίδα. Ομοίως τα αλιευτικά καταφύγια, οι κόλποι και οι όρμοι της χώρας δηλαδή, είναι στενοί, ακανόνιστοι, αβαθείς και λάθος προσανατολισμένοι, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο ελλιμενισμός των φρεγατών που απέκτησε προσφάτως το υπουργείο του κ. Βενιζέλου. Για τους λόγους αυτούς, στην επιτροπή σύνταξης του νομοσχεδίου «εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές Natura» συμμετείχε και ένας ναύαρχος από το Πεντάγωνο που πρότεινε ο Εθνικής Αμύνης.
Αλλά και ο υπουργός Υποδομών κ. Ρέππας καταγγέλλει την ορνιθοπανίδα, λέγοντας «στο χωριό μου δεν έχουμε νερό για δύο γυπαετούς». Πράγματι, όπως αποκάλυψαν οι διοικητικές έρευνες, ο πρώτος γυπαετός διευθύνει ανεπιτυχώς το φράγμα του Λάδωνος και ο δεύτερος, ανώτατο στέλεχος του υπ. Οικονομικών, καθυστερεί αδικαιολόγητα την έγκριση κονδυλίων για την ύδρευση-άρδευση της κεντρικής Πελοποννήσου. Οι εν λόγω γυπαετοί κατέλαβαν τις θέσεις τους, είναι αυτονόητο, επί Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Παμπούκης τέλος, υπουργός Επικρατείας, οργισμένος σημείωνε: «Δεν μπορεί να υπάρξουν ανάπτυξη και νέες επενδύσεις χωρίς παρεκκλίσεις από τις πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις». Για να επιβεβαιώσουμε τις υπουργικές απόψεις δεν θα καταφύγουμε σε ιστορικά προηγούμενα. Οπως διαβάσαμε στην «Ελευθεροτυπία», οι Κινέζοι φιλοδοξούν να χτίσουν τη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου, με πληθυσμό που θα ξεπερνά τα 42 εκατ. και έκταση ίση με το 1/3 της Ελλάδας.
Προηγουμένως, και κατά ταις συνταγαίς του λαμπρού υπουργού μας κ. Παμπούκη, θεσπίζουν -οι Κινέζοι- δρακόντειους νόμους για την προστασία της βιοποικιλότητας, των υδάτων, του κλίματος και της χωροταξίας, τους οποίους σκοπεύουν να παραβιάσουν ασύστολα και κατ' εξακολούθησιν για να εξασφαλίσουν την αιωνιότητα της σινικής Βαβυλώνας, την ανάπτυξη του ασιατικού Δράκοντος και του Αστακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: