Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!...

ΕΥΡΩΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!

Ουραγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην 78η θέση διεθνώς (ανάμεσα σε 178 χώρες), βρίσκεται η χώρα μας σε θέματα διαφάνειας και σε σχέση με το δείκτη αντίληψης της διαφθοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνεια-Ελλάς.

Η χώρα μας παρουσίασε την τρίτη μεγαλύτερη επιδείνωση στην κατάταξη, καθώς υποχώρησε επτά θέσεις, από την 71η στην οποία βρισκόταν το 2009.
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς». Η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,5 βαθμούς έναντι 3,8 το 2009.

Την καλύτερη επίδοση με 9,3 εμφανίζουν η Δανία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση με την Κίνα, την Κολομβία, το Λεσότο, το Περού και τη Σερβία.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνεια-Ελλάς, Κώστας Μπακούρης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς (προστασία πληροφοριοδοτών, παρεμβάσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, «Διαύγεια», νέος νόμος για τον έλεγχο των δαπανών στις περιφερειακές εκλογές, παρεμβάσεις με τον Καλλικράτη κλπ), ωστόσο, εξήγησε ότι η «προσπάθεια δεν είναι αρκετή καθώς οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρηματιών.»


Στο φακελάκι έγινε γνωστό πως είμαστε οι πρωταθλητές του κόσμου,
"Φίλε,ακούς παντού, πάρε κατιτίς και μένα κάτι να φάω δώσ΄μου!".
Ελάχιστοι στον τόπο αυτό βαδίζουν αληθώς με το σταυρό στο χέρι,
παπάδες, λαός, πολιτικοί  έγιναν με τους παπατζήδες συνεταίροι!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...