Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


  • Οι αρχαίοι Έλληνες στα κόμικς (05/10/2010)

    Η εκδήλωση "Οι αρχαίοι Έλληνες στα κόμικς" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010, στην Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή (Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι) και ώρα 7 μ.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Ερικ Σανόουερ, Αλέκος Παπαδάτος και Απόστολος Δοξιάδης. Ο αμερικανός κομίστας Ερικ Σανόουερ, που μετέτρεψε την ιστορία της "Ιλιάδας" σε εικονογραφημένα καρέ, μιλάει στο "Βήμα" (05/10/2010).
  • Ψηφιοποιημένη συλλογή τύπου του Ε.Λ.Ι.Α. - Μ.Ι.Ε.Τ. στη Θεσσαλονίκη

    Το μεγαλύτερο μέρος της ψηφιοποιημένης συλλογής τύπου της βιβλιοθήκης του Ε.Λ.Ι.Α. - Μ.Ι.Ε.Τ. είναι προσβάσιμο και στο Ε.Λ.Ι.Α. - Μ.Ι.Ε.Τ. στη Θεσσαλονίκη. 765 τίτλοι εφημερίδων και περιοδικών που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων και χρονολογιών είναι διαθέσιμοι. Περιλαμβάνονται λογοτεχνικά περιοδικά και περιοδικά τέχνης, πολιτικές και σατιρικές εφημερίδες, δελτία συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων, μαθητικά και φοιτητικά περιοδικά και εφημερίδες, περιοδικά ποικίλης ύλης, κ.ά. Η συλλογή εκτείνεται χρονολογικά από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
  • Ελληνική λογοτεχνία 30 αιώνων σε 560 σελίδες

    "Επειτα από μακροχρόνια πείρα –πείρα ερευνητική, συγγραφική, εκδοτική και διδακτική– ο κορυφαίος αρχαιολόγος και νεοελληνιστής, ομότιμος τώρα καθηγητής της Μεσαιωνικής και Νεώτερης Ελληνικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Στυλιανός Αλεξίου κατόρθωσε μέσα σε 560 σελίδες να συνοψίσει και να παρουσιάσει για το ευρύτερο κοινό, αλλά και για τον επαρκή (φιλολογικά) αναγνώστη, την πλούσια ελληνόγλωσση λογοτεχνική παραγωγή σχεδόν τριάντα αιώνων..."
  • Ποιητικό Εργαστήρι του Ιδρύματος "Τάκης Σινόπουλος"

    Εάν είσαι νέος ή νέα από 18 έως 30 ετών, αγαπάς την ποίηση και γράφεις ποιήματα, δήλωσε συμμετοχή στο Ποιητικό Εργαστήρι του Ιδρύματος "Τάκης Σινόπουλος" που θα λειτουργήσει από το Φθινόπωρο του 2010 έως την Άνοιξη του 2011. Παράταση δηλώσεων συμμετοχής έως 31 Οκτωβρίου 2010.
  • Ερευνητικό πρόγραμμα: "Η γυναικεία εικαστική και λογοτεχνική παρουσία στα περιοδικά λόγου και τέχνης (1900-1940)"

    Στη βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) έχει κατατεθεί για χρήση των ερευνητών το υλικό του ερευνητικού προγράμματος "Η γυναικεία εικαστική και λογοτεχνική παρουσία στα περιοδικά λόγου και τέχνης (1900-1940)", το οποίο εκπονήθηκε με την επιστημονική ευθύνη της επίκουρης καθηγήτριας της ΑΣΚΤ Σοφίας Ντενίση, στο πλαίσιο του προγράμματος "Φύλο-Πυθαγόρας ΙΙ - Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων Α.Σ.Κ.Τ." με συγχρηματοδότηση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση (75%) και το Ελληνικό Δημόσιο (25%).
  • Αυστραλία: 40 χρόνια ελληνικής λογοτεχνικής παρουσίας στους "Αντίποδες"

    "Ένα τεύχος – ανθολογία στο οποίο περιλαμβάνονται και καταγράφονται δείγματα του έργου δεκάδων λογοτεχνών και ποιητών της ομογένειας της Αυστραλίας, μαζί με ενδεικτικά βιογραφικά και φωτογραφίες, αλλά και βιογραφικά και δείγματα του έργου λογοτεχνών που ήσαν οι ιδρυτές, εμπνευστές και θεμελιωτές της ελληνόγλωσσης λογοτεχνίας στην Αυστραλία, είναι το φετινό (56ο) τεύχος του περιοδικού 'Αντίποδες'..."
  • Συνέδριο: "Προσδιορίζοντας την Ελληνική Παιδική-Νεανική Λογοτεχνία: Ζητήματα Ιστορίας και Κριτικής" (15-17/10/2010)

    Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2010, στη Φλώρινα, στο κτίριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Νίκης 53100, Φλώρινα), με θέμα: "Προσδιορίζοντας την Ελληνική Παιδική-Νεανική Λογοτεχνία: Ζητήματα Ιστορίας και Κριτικής".
  • Παρουσίαση βιβλίου (15/10/2010)

    Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, στις 7.00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη) θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαϊδου "Απόψε δεν έχουμε φίλους".
  • Final Four Poetry Slam (10/10/2010)

    Ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός Poetry Slam έφτασε στην τελική φάση. Οι καλύτεροι συμμετέχοντες από τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, θα διαγωνιστούν για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 στις 7:00μ.μ. στη θερινή σκηνή (2ος όροφος) του πολυχώρου Άνεσις (Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι).
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στον Νάνο Βαλαωρίτη (12/10/2010)

    Το περιοδικό "Διαβάζω" και ο εκδοτικός οργανισμός Π. Κυριακίδη διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον Νάνο Βαλαωρίτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηνΤρίτη, 12 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, στο Πανελλαδικό Κέντρο Βιβλίου (Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα).
  • Ημερίδα: "Οι αποστολές του Κέντρου Λαογραφίας για επιτόπια έρευνα" (14/10/2010)

    Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Οι αποστολές του Κέντρου Λαογραφίας για επιτόπια έρευνα".
  • Παρουσίαση ποιητικής συλλογής (07/10/2010)

    Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Ενδόγραμμα" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρού ειδικού παθολόγου, μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, προέδρου του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών του 2011, αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπροέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας.
  • Διεθνές Συνέδριο: "Η σημασία της μάχης του Μαραθώνα για τον πολιτισμό βάσει των ιστορικών, αρχαιολογικών και φιλολογικών μαρτυριών" (07-10/10/2010)

    Με αφορμή την Επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα κατά τους Περσικούς Πολέμους, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Η σημασία της μάχης του Μαραθώνα για τον πολιτισμό βάσει των ιστορικών, αρχαιολογικών και φιλολογικών μαρτυριών" από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2010, στην Καλαμάτα.
  • Συνέδριο: "Click-On-Knowledge 2011: Web-based Knowledge and Contemporary Scholarship"

    Το συνέδριο με τίτλο "Click-On-Knowledge 2011: Web-based Knowledge and Contemporary Scholarship" θα πραγματοποιηθεί στην Κοπενγχάγη από 11 έως 13 Μαίου 2011. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2010.
  • 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ: "Το μέλλον της μάθησης" (30-31/10/2010)

    Το συνέδριο, που οργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας κι Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό χώρο του Πολυχώρου "Απόλλων" της Νομαρχίας Πειραιά.
  • Διεθνές Συνέδριο: "Mediterranean Syntax Meeting 3" (08-10/10/2010)

    Ο Τομέας Γλωσσολογίας του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει διεθνές συνέδριο με τίτλο: "Mediterranean Syntax Meeting 3" (Σύνταξη των γλωσσών της Μεσογείου 3). Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος" του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) από 8 έως και 10 Οκτωβρίου 2010. Το Mediterranean Syntax Meeting 3 είναι ένα γλωσσολογικό συνέδριο το οποίο έχει ως αντικείμενο την εξέταση της συντακτικής δομής των γλωσσών της Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...