Δευτέρα, Αυγούστου 09, 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ


  • 6ο επιστημονικό συνέδριο: "Ελληνική γλώσσα και εκπαίδευση" (30/09-02/10/2011)

    Το Εργαστήριο Ιστορικού Αρχείου Νεοελληνικής και Διεθνούς Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει το 6ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας Εκπαίδευσης με διεθνή συμμετοχή, με θέμα "Ελληνική γλώσσα και εκπαίδευση". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011.

  • 6ος Ετήσιος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

    Η Λογοτεχνική Ομάδα Ιδεόπνοον & το Περιοδικό Πνοές Λόγου & Τέχνης διοργανώνουν τον 6ο Ετήσιο Πανελλήνιο διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης εφήβων και ενηλίκων με ελεύθερο θέμα. Ως τελευταία ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2010.

  • Βιβλία δύο αιώνων στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Google

    "Στην ψηφιοποίηση ενός τεράστιου όγκου σπάνιων λογοτεχνικών βιβλίων από όλο τον κόσμο προχωρά η Google, χρηματοδοτώντας με ένα εκατομμύριο δολάρια (781.871 ευρώ) ένα ερευνητικό πρόγραμμα τριών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Πρόκειται για το Google Ancient Places (Αρχαίες Τοποθεσίες), στόχος του οποίου είναι η 'χαρτογράφηση' της διασύνδεσης μεταξύ της λογοτεχνίας, του τόπου και του χρόνου. Θα διερευνηθεί, δηλαδή, το πώς οι συνθήκες που επικρατούσαν μια δεδομένη εποχή σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία επηρέασαν τη λογοτεχνία..."

  • Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για τις νεοελληνικές σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου

    Το διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Νεοελληνικές Σπουδές. Η εγγραφή προϋποθέτει Προπτυχιακές Σπουδές (πτυχίο Βachelor Νεοελληνικών Σπουδών ή ισότιμα διπλώματα), που διασφαλίζουν τις βασικές γνώσεις σε ζητήματα νεοελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτισμού. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στην επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών/τριών σε θέματα νεοελληνικής ιστορίας και κριτικής της λογοτεχνίας καθώς και διανοητικής και πολιτισμικής ιστορίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξοικείωση με την ερευνητική μεθοδολογία, τη σύγχρονη θεωρία της λογοτεχνίας καθώς και τη θεωρία και πρακτική των διαπολιτισμικών (μεταφραστικών) σχέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.geisteswissenschaften.fu-berlin.de/we02/studium/ma/ma_neograezistik/ma_neograezistik_el/index.html

  • Επανέκδοση, στην αλβανική γλώσσα, του γνωστού μυθιστορήματος 'Ο Χριστός ξανασταυρώνεται'

    "Ο αλβανικός εκδοτικός οίκος 'Toena' προέβη στην επανέκδοση, στην αλβανική γλώσσα, του γνωστού μυθιστορήματος 'Ο Χριστός ξανασταυρώνεται' του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη..."

  • 2ο Διεθνές Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής: "Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές στην Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση του 21ου αιώνα" (22-24/10/2010)

    Ο Τομέας Παιδαγωγικής του Τμήματος Βρεφονηποκομίας του ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Παράρτημα Ηπείρου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλαδας (Π.Ε.Ε.) ανακοινώνει την πραγματοποίηση του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής με θέμα: "Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές στην Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση του 21ου αιώνα". Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα Γιάννενα. στις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...