Πέμπτη, Αυγούστου 12, 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

  • Θεατρικό έργο για τη Σαπφώ, στη Μελβούρνη

    Η ζωή της Σαπφούς παρουσιάζεται σε θεατρικό έργο που παίζεται αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη.

  • Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις "Ημέρες Ομήρου"

    Με την ολονύκτια ανάγνωση-τραγούδισμα της Οδύσσειας του Ομήρου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κω, το Σάββατο 7 Αυγούστου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις "Ημέρες Ομήρου".

  • ΚΕ΄ Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας (29/08-02/09/2010)

    Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων σε συνεργασία με το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών και τον Δήμο Ιθάκης διοργανώνουν το ΚΕ΄ Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας, με θέμα: "Η επίδραση των ομηρικών επών (μύθοι, θέματα, πρόσωπα) στη λυρική και τη δραματική ποίηση", που θα πραγματοποιηθεί στο Μορφωτικό Κέντρο του Δήμου Ιθάκης, από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2010.

  • Το λεξικό "It

    Τη συνεισφορά της ελληνικής γλώσσας στην αγγλική εξετάζει το πρωτότυπο λεξικό "It.

  • Αφιερωμένα στον Νίκο Γκάτσο τα φετινά "Πρέσπεια" (20-21/08/2010)

    Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την Παρασκευή 20 Αυγούστου με λογοτεχνική βραδιά, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Νίκου Γκάτσου. Για το σημαντικό συγγραφέα, ποιητή και στιχουργό θα μιλήσουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ποιητής, Μίμης Σουλιώτης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, και οι ποιητές, Γιώργος Χρονάς και Γιάννης Υφαντής.

  • Συνέδριο: "Το Κρητικό παραμύθι" (24-26/09/2010)

    Συνέδριο με τίτλο "Το Κρητικό παραμύθι" πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Καστέλλι Πεδιάδος τον Σεπτέμβριο του 2010. Το συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ενώ πραγματοποιείται προκειμένου οι διοργανωτές να τιμήσουν την μνήμη του Παύλου Βλαστού .

  • Διεθνές συμπόσιο για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο κόσμο: Νέες τάσεις και ζητήματα, Ρέθυμνο (01-03/10/2010)

    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει στο Ρέθυμνο, από 1-3 Οκτωβρίου 2010, διεθνές συμπόσιο για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο κόσμο. Το θέμα του συμποσίου αφορά την εκπαίδευση των δασκάλων σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους στα Πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...