Τρίτη, Μαΐου 04, 2010

ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ


ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ

ακτιβισμός ο : α.φιλοσοφική θεωρία που υποστηρίζει ότι η ουσία του ανθρώπου εκδηλώνεται με την πρακτική ενέργεια: O ~, μαζί με τον πραγματισμό, θεωρεί την αλήθεια ζήτημα ζωής και δράσης παρά ζήτημα νόησης. β. ως χαρακτηρισμός κάθε πολιτικής συμπεριφοράς που δίνει υπέρμετρη σημασία στη δράση και μειώνει τη σημασία της θεωρητικής θεμελίωσης κάθε δραστηριότητας: Kατηγορεί την ηγεσία του κόμματός του για ακτιβισμό. [λόγ. < γαλλ. activisme (-isme = -ισμός)]
ΛΕΞΙΚΟ ΜΑΝΟΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

Παραδείγματα πολιτικού ακτιβισμού εν Ελλάδι, σε μία φράση

1. Ακτιβισμός αλά ΚΚΕ: "Εμπρός συντρόφια , να ξαναζωντανέψουμε τα ψόφια!".
Σημείωση: Προφανώς νοσταλγούν επιστροφή στα χρόνια του ατόφιου Σταλινισμού, που έχει ψοφήσει προ πολλού, γι αυτό κατεβαίνουν μοναχικώς συντεταγμένοι και ομαδικώς καταταλαιπωρούντες τους πάντες. Συγχέοντας τον επαναστατικό αγώνα με τον τραμπουκισμό , μας καταταλαιπωρούν , όντας γκαβοί, μονόλαλοι και κουφομουλαρωμένοι στην αναισθησία τους , που ο διαστροφικός Ριζοσπάστης τους την αποκαλεί "ευαισθησία".
*
1. Ακτιβισμός αλά ΣΥΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ, ΛΑΦΑΖΑΝΙΚΟΥΣ, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΥΣ, ΣΥΡΙΖΑ και δε συμμαζεύται: " Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, χρειάζονται επειγόντως στο κοτέτσι οι μαστόροι!".
Σημείωση: Ο χώρος αυτός μοιάζει με τον μπαξέ που τα ΄χει όλα: από τα ωραία λουλούδια (= πολιτισμένη και μετ΄επιχειρημάτων αντιλογία) έως την αγριάδα που πνίγει όλα τα φυτά (=καθαρόαιμη τραμπουκιά). Συνεπώς είναι φυσικό να χρειάζεται επειγόντως αντί της δράσης ...ψυχανάλυση.
*
3. Αναρχικός ακτιβισμός: "Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους σκάζουν μολότοφ , μπαίνουνε βόμβες , ηχούνε καλασνίκοφ κι όποιον πάρει ο Χάρος!".
Σημείωση: Ως γνωστόν, εκτός από τα βλήματα των όπλων , υπάρχουν και τα ανθρώπινα βλήματα, που είναι πιο επικίνδυνα από τα πρώτα , γιατί βαφτίζουν τα εγκλήματά τους "απελευθερωτική δράση"!

*
4. Φασιστικός Ακτιβισμός : " Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, γαμάμε και δέρνουμε,
για να επιβάλουμε την εθνική ομοιογένεια!".
Σημείωση: Παλιά και δοκιμασμένη η συνταγή τους, πολύ πιασάρικη σε καιρούς οικονομικής κρίσης και έντονης ανομίας , αποτυχίας των παραδοσιακών κομμάτων να διαχειριστούν την κρίση και να εμπεδώσουν ένα κράτος δικαίου. Ο Φασισμός και η άκρα Αριστερά συγγενεύουν με τους λύκους, διότι χαίρονται στην αναμπουμπούλα.
*
5. Κυβερνοσυνδικαλιστικός ακτιβισμός: "Τραβάτε με κι ας κλαίω , πατώντας σε δυο βάρκες κοιτάτε με πώς πλέω!".
Σημείωση: Γίνεται να είσαι και με την Εξουσία και με τον εργαζόμενο; Βεβαίως και γίνεται! Το θέμα είναι να μπορείς να ελέγχεις , να αποπροσανατολίζεις, να συσκοτίζεις, να εξουδετερώνεις , δηλαδή να ποδηγετείς τους εργαζόμενους. Όσο πιο καλά ελίσσεσαι , τόσο πιο ελπιδοφόρα εξελίσσεσαι , μειώνοντας την απόσταση από την Εξουσία , η οποία εν τέλει θα σε κάνει μέλος της Αγίας Οικογένειάς της.
*
6. Μικροαστικός ακτιβισμός: "Την Παναγία τους, το Χριστό τους, οι καριόληδες, άντε να μην πάρω ανάποδες και βγω έξω με την καραμπίνα και πάω στα υπουργεία τους κι αρχίσω να τους καθαρίζω έναν, έναν τους πούστηδες!...".
Σημείωση: Ουδέν σχόλιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...