Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


"PARADOX"
Edition of 25
Michael Bergt
Bronze casting, Chemical /Heat Patina, Steel fabricated base
30" x 21" x 12" with base

  • Ο καθηγητής Richard Seaford στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

    Την Τρίτη, 18 Μαΐου 2010, ο καθηγητής του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Exeter (Αγγλία) κ. Richard Seaford θα τιμήσει με την παρουσία του τις πανεπιστημιακές παραδόσεις "Ομήρου Οδύσσεια (αφηγητές και ακροατές)" και "Καλλιμάχου Ύμνοι 5, 2" της αναπληρώτριας καθηγήτριας Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Φ.Π. Μανακίδου στο πλαίσιο των ανταλλαγών του προγράμματος Socrates. Τα μαθήματα θα γίνουν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, Campus, Κομοτηνή. Όσοι ενδιαφέρονται να παρευρεθούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κ. Μανακίδου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fmanakid@helit.duth.gr

  • Κύκλος εργαστηρίων για τη γλώσσα

    Το Κονδύλι συνεχίζει τον κύκλο εργαστηρίων με θέματα γλώσσας με νέα εργαστήρια για το μήνα Μάιο.

  • Ποιητικές αναγνώσεις

    Στο πλαίσιο της επετειακής έκθεσης 20 Χρόνια ART STUDIO “EST” στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, θα γίνουν ποιητικές αναγνώσεις, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 (ώρα 19.30).

  • Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2009: τελετή απονομής

    Η τελετή απονομής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010 (ώρα 19.00), στο Μουσείο Μπενάκη.

  • Απονεμήθηκαν τα λογοτεχνικά βραβεία "Διαβάζω"

    Ο Χάρης Βλαβιανός, ποίηση, ο Βασίλης Γκουρογιάννης, μυθιστόρημα, ο Γιάννης Κιουρτσάκης, δοκίμιο, η Κάλλια Παπαδάκη, πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας, ο Χρήστος Μπουλώτης, παιδικό βιβλίο, η Φωτεινή Στεφανίδη στην εικονογράφησή του και ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, λογοτεχνικό βιβλίο για μεγάλα παιδιά, είναι οι νικητές των φετινών βραβείων του περιοδικού "Διαβάζω".

  • Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

    Ο κύκλος εκδηλώσεων: " Όψεις της ελληνικής πεζογραφίας τον 19ο αιώνα" συνεχίζεται με αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 (ώρα 8.30 μ.μ.), στον κήπο του Πολύεδρου (Κανακάρη 147, Πάτρα).

  • Ταξίδι στην Αλεξάνδρεια του Καβάφη

    Με οδηγό τις υδατογραφίες της Anna Boghiguian που θα εκτίθενται από τις 15 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη, μας δίνεται η ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε τα ποιήματα του Καβάφη και να ταξιδέψουμε στο μαγικό τοπίο της Αλεξάνδρειας.

  • 9ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

    Ο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργανώνει το "9ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011.

  • Επιστημονικό Συνέδριο: "Μετανάστευση, πολυπολιτισμικότητα και εκπαιδευτικές προκλήσεις: Πολιτική - Έρευνα - Πράξη"

    Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε) σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η) του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: "Μετανάστευση, πολυπολιτισμικότητα και εκπαιδευτικές προκλήσεις: Πολιτική - Έρευνα - Πράξη" στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου 2010.

  • Ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων: "Η ανθρωπιστική παιδεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: παρόν και μέλλον"

    Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2010 (χρόνος και χώρος θα καθορισθούν εγκαίρως) και η διάρκειά του θα είναι τρείς ημέρες. Προτάσεις για συμμετοχή στο Συνέδριο θα πρέπει να σταλούν το αργότερο ως τις 15 Ιουνίου 2010.

  • 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος: "Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα"

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος ανακοινώνει στα μέλη της Εταιρείας και τους ενδιαφερόμενους ότι προγραμματίζει, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την οργάνωση του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα: "Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα", κατά το διάστημα 19-21 Νοεμβρίου 2010 στο Ρέθυμνο (στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: