Πέμπτη, Απριλίου 22, 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ



  • Ακόμα μια γαλλική διάκριση για την Άλκη Ζέη

    "Μία ακόμα λογοτεχνική διάκριση και μάλιστα γαλλική έρχεται να προστεθεί στις αποσκευές της Άλκης Ζέη. Η γαλλική μετάφραση του 'Ψεύτη παππού', που κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις Syros σε μετάφραση της Anne-Fleur Cl

  • Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα λογοτεχνικά βραβεία "Διαβάζω"

    Ανακοινώθηκαν οι τελικές λίστες των υποψηφίων για τα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού "Διαβάζω" που θα απονεμηθούν στις 10 Μαϊου στο νέο Μουσείο Μπενάκη.

  • Εκδήλωση για τον Κ. Π. Καβάφη, 28-4-2010

    Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα γίνει στις 28-4-2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα Μιχαήλας Αβέρωφ, οδός Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος, με θέμα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΑΒΑΦΗΣ. « Η ζωή και το έργο του».

  • Αφιέρωμα στον Μαρίνο Παπαδόπουλο-Βρετό: "Μεταξύ Αθηνών και Παρισίων. Η περίπτωση του Μαρίνου Παπαδόπουλου- Βρετού"

    Ο κύκλος εκδηλώσεων "Όψεις της ελληνικής πεζογραφίας τον 19ο αιώνα" συνεχίζεται με αφιέρωμα στον Μαρίνο Παπαδόπουλο -Βρετό, την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 (ώρα 8.30 μ. μ.), στο χώρο του Πολύεδρου. Μιλάει ο Λάμπρος Βαρελάς, ερευνητής στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

  • Νέος κύκλος μαθημάτων της Στοάς του Βιβλίου

    Νέος κύκλος μαθημάτων ξεκινά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου (10 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2010). Στον 11ο κατά σειρά κύκλο διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και καταξιωμένοι Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς και πεζογράφοι θα διδάξουν: κοσμολογία, ελληνική οικονομία, ελληνική πεζογραφία, νεοελληνικό θέατρο και εκκλησιαστική τέχνη.

  • Σάκης Σερέφας: "Μετά"

    Τη Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010, ώρα 20.00, στο Σπουδαστήριο του Τομέα Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών (αίθουσα 208, δεύτερος όροφος) του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  • Αφιερωμένο στον Γιώργο Χειμωνά το 53ο Φεστιβάλ Φιλίππων

    Στον Καβαλιώτη λογοτέχνη Γιώργο Χειμωνά, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, είναι αφιερωμένο μεγάλο μέρος του 53ου Φεστιβάλ Φιλίππων - Καβάλας. Φέτος, συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου λογοτέχνη, μεταφραστή, αλλά και ψυχιάτρου, και αρκετές από τις πολιτιστικές και παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και θεατρικά αναλόγια του Φεστιβάλ Φιλίππων είναι αφιερωμένες στη μνήμη του με τον γενικότερο τίτλο "Γιώργος Χειμωνάς: 'Ο Άμλετ της Καβάλας' - Δέκα χρόνια από το θάνατό του".

  • 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Αχιλλέας Τζάρτζανος" για την Ελληνική γλώσσα

    Στον Τύρναβο στις 7 και 8 Μαΐου θα διεξαχθεί το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Ανδρέας Τζάρτζανος" με θέμα ''Γλώσσα και Νέες Τεχνολογίες-Προοπτικές για τη γλώσσα στον 21ο αιώνα". Το συνέδριο θα συνδιοργανώσουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, ο Δήμος Τυρνάβου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας.

  • 7η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

    Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), η HELEXPO και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) διοργανώνουν την 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, από 22 έως 25 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της Helexpo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: