Τρίτη, Μαρτίου 09, 2010

Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ακόμα και πάνω από το 1,5 ευρώ το λίτρο έχει σκαρφαλώσει η αμόλυβδη βενζίνη, προκαλώντας... απόγνωση στους οδηγούς, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει και νέα αύξηση της τιμής, λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ.

Με πρόσχημα τη νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, οι πρατηριούχοι επέβαλαν αυξήσεις στην τιμή λιανικής πώλησης, 10 έως 12 λεπτά το λίτρο, ενώ η αύξηση του φόρου δικαιολογούσε έως 8 λεπτά.

Τον τελευταίο μήνα, οι αυξήσεις των φόρων και η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία «φούσκωσαν» την τιμή κατά 27 λεπτά περίπου (ενώ δικαιολογούνται περίπου 22). Η αμόλυβδη πωλείται κατά 50 λεπτά ακριβότερα σε σχέση με το Μάρτιο του 2009.

Την Δευτέρα, η αμόλυβδη επωλείτο στην Κρήτη 1,56 ευρώ το λίτρο και στα περισσότερα πρατήρια της Αττικής στο 1,40 περίπου, χωρίς να λείπουν και περιπτώσεις κοντά στο 1,50 ευρώ.



Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

... στην Ομοσπονδία Βενζινοπωλών , μία από τις απεχθέστερες για
τη συστηματική κερδοσκοπία της επαγγελματική τάξη,
επειδή χωρίς αιδώ απεφάσισε εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων, την Πέμπτη 18 Μαρτίου, και απειλεί με περαιτέρω κλιμάκωση του "αγώνα" της, προκειμένου να εξακολουθεί να είναι ασύδοτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...