Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

" Τον έβγαλα Πόλυ, απ΄το Πολύφημος.
Ξέρετε είμαι φαν του Ομήρου!"
*******************************************************
  • Επιστημονική-Επιμορφωτική Διημερίδα: "Αρχαία Ελληνική Γραμματεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Συγγραφείς και Κείμενα"

    Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Αφροδίτη Α. Αβαγιανού και Μαρίνα Δεδούλη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας οργανώνουν Επιστημονική-Επιμορφωτική Διημερίδα, με θέμα "Αρχαία Ελληνική Γραμματεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Συγγραφείς και Κείμενα". Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΕΣΤΙΑΣ Ν.Σμύρνης (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, τηλ. 210-9333702).

  • Antonio Fusco: "Αντιγόνη, Ιφιγένεια και Βάκχαι, ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων"

    Ο Antonio Fusco, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Cassino και Επίτιμο μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" θα αναπτύξει το θέμα: "Αντιγόνη, Ιφιγένεια και Βάκχαι, ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων", σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή του την Παρασκευή 5 Μαρτίου (ώρα 7 μ.μ). Τον Antonio Fusco θα παρουσιάσει η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Αναστασία - Βαλεντίνη Ρήγα.

  • Ομιλία του Δ. Πάνου: "Διδάσκοντας Λογοτεχνία στο σύγχρονο Πολυπολιτισμικό Σχολείο: Το κείμενο ως γέφυρα Πολιτισμών και Αξιών"

    Η Επιτροπή Πολιτισμού της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ν. Ξάνθης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σας προσκαλεί την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010, στις 20:00, στην ομιλία του κ. Δημήτρη Πάνου, Φιλόλογου, ερευνητή συνεργάτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Διδάσκοντας Λογοτεχνία στο σύγχρονο Πολυπολιτισμικό Σχολείο: Το κείμενο ως γέφυρα Πολιτισμών και Αξιών". Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο 2 του Ιδρύματος, στην Καπναποθήκη "Π" στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

  • Εκδήλωση: "Η ποίησις είναι ανάπτυξι στίλβοντος ποδηλάτου: Νεοελληνική ποίηση και υπερρεαλισμός"

    Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε Συνεργασία με τo Εθνικό Κέντρο Βιβλίου(Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και την Κρητική Αδελφότητα Ν. Ξάνθης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα, "Η ποίησις είναι ανάπτυξι στίλβοντος ποδηλάτου: Νεοελληνική ποίηση και υπερρεαλισμός". Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών-μελετητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας-Συγγραφέας, κ. Γιώργης Γιατρομανωλάκης.

  • Εκδήλωση: "Ποιητικές φωνές του Κόσμου στην Αθήνα"

    Η Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ποιητές από πολλές χώρες του πλανήτη που έχουν διαλέξει για δεύτερη πατρίδα τους την Ελλάδα καθώς και μεταφραστές που έχουν μεταφράσει ποιητές της χώρας τους στα ελληνικά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου, ώρα 19.30, στη Στοά του Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου).

  • Τα Σεμινάρια της Τρίτης στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    Τα Σεμινάρια της Τρίτης στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Φιλοσοφικής Σχολής (ώρα 20.00), στις 2 και 23 Μαρτίου, στις 13 και 27 Απριλίου και στις 4, 18 και 25 Μαίου.

  • Διάλεξη του Ορχάν Παμούκ: "Τι γίνεται στο μυαλό μας όταν διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα;"

    Τιμημένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, οΤούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ έρχεται, στις 10 Μαρτίου, στην Αθήνα, καλεσμένος από το Megaron Plus, για μια διάλεξη με τίτλο, "Τι γίνεται στο μυαλό μας όταν διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα;". Τη διάλεξη θα προλογίσει ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος.

  • Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (Πάτρα)

    Ο κύκλος εκδηλώσεων: "Όψεις της ελληνικής πεζογραφίας τον 19ο αιώνα" συνεχίζεται με αφιέρωμα στη διηγηματογράφο Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, το Σάββατο 6 Μαρτίου (ώρα 1 το μεσημέρι). Η παρουσίαση της διηγηματογράφου θα γίνει από τον Αλέξη Ζήρα, Κριτικό της λογοτεχνίας και πρόεδρο της Εταιρείας Συγγραφέων. Επίσης, την Τρίτη 9 Μαρτίου (ώρα 7.30 μ.μ) η λέσχη ανάγνωσης λογοτεχνίας διαβάζει κείμενα και ποιήματα γνωστών διηγηματογράφων και ποιητριών γυναικών. (Πολύεδρο, Κανακάρη 147, Πάτρα, τηλ. 2610 277342).

  • Ο Νίκος Δήμου διαβάζει ποιήματά του και συζητάει με το κοινό

    Την Παρασκευή, 5 Μαρτίου (στις 8 μ.μ.), στο Dasein Coffee Art & Spirits ο Νίκος Δήμου διαβάζει από το σύνολο του ποιητικού έργου του και συζητάει με το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...