Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γερμανός καθηγητής κατά «Focus»

Το όνομά του Dr. Schneider Berrenberg. Είναι Γερμανός. Καθηγητής Αρχαιολογίας-Ιστορίας, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στον Αγιόκαμπο Λάρισας.

Ενας από τους πολλούς φιλέλληνες αλλά και ελληνιστές, ο οποίος θίχτηκε από το εξώφυλλο του «Focus». Η απάντησή του με επιστολή-κόλαφο προς τη σύνταξη του περιοδικού έχει τη σημασία της. «Οι Ελληνες παραμένουν ένας σημαντικός λαός πολιτισμού με ένα ιδιαίτερο ανθρωπιστικό πρόσωπο, κάτι που το περιοδικό σας αγνοεί», γράφει ο κ. Berrenberg, ο οποίος υπογράφει ως περήφανος πνευματικός απόγονος του μεγάλου Περικλή...

Ο Γερμανός ακαδημαϊκός, αμέσως μετά την έκδοση του περιοδικού, απέστειλε επιστολή στα γραφεία του περιοδικού στο Μόναχο, στην οποία αφού χαρακτηρίζει ως «αισχρή» την απεικόνιση της Αφροδίτης της Μήλου, σημειώνει πως είναι δίκαιες οι αντιδράσεις των Ελλήνων. Μάλιστα, ο Dr. Schneider Berrenberg, παρακολουθώντας εδώ και χρόνια την πολιτική ζωή του τόπου, εκφράζει εμμέσως και πολιτική θέση, αφού απευθυνόμενος στα στελέχη του περιοδικού αναφέρει τα εξής χαρακτηριστικά:

«Θα είχατε προσφέρει ορθή εργασία και θα είχατε αποδείξει ουσιαστική γνώση της κατάστασης εάν χρησιμοποιούσατε την ελευθερία της δημοσιογραφίας και της σάτιρας για να απεικονίσετε τους κυρίους Καραμανλή και Μπαρόσο απέναντι στο μεσαίο δάκτυλο, μια που αυτοί οι δύο κύριοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και όχι οι Ελληνες».

Δ. ΧΑΤΖ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 1/03/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...