Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


  • 1ο Συμπόσιο για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση: "Σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος και εκπαίδευση"

    Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει το 1ο Συμπόσιο για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση με θέμα "Σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος και εκπαίδευση", από 27 έως 29 Μαρτίου 2010, στην Αθήνα (έναρξη υποβολής αιτήσεων: 1 Φεβρουαρίου 2010).

  • Θεαίτητος

    Ομιλία-παρουσίαση ενός από τους σημαντικότερους και λιγότερο μελετημένους διαλόγους του Πλάτωνα, με τον Κώστα Δαρδανό, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου (ώρα 8:30 μ.μ.), στο Ρητορικό Κύκλο (Ευελπίδων 25, 2ος όροφος, Πεδίον Άρεως).

  • Κυκλοφόρησε το 8° τεύχος του περιοδικού Οροπέδιο

    Κυκλοφόρησε το 8° τεύχος του περιοδικού Οροπέδιο, με δύο Αφιερώματα. Με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην αλληλογραφία του μεγάλου Πυργιώτη ποιητή Τάκη Σινόπουλου με τον Γιώργο Σεφέρη (κατάτα έτη 1939-1962), που έχει επιμεληθεί ο φιλόλογος Γιάννης Ρηγόπουλος, και το δεύτερο στην Λογοτεχνική Πάτρα.

  • Ο Γιώργος Βέλτσος διαβάζει ποιήματά του

    Ο Γιώργος Βέλτσος διαβάζει ποιήματά του και συζητά με το κοινό, στο φιλοσοφικό καφέ Dasein (Σολωμού 12, Εξάρχεια), την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 (ώρα 20.00).

  • Η δεύτερη αθηναϊκή διοργάνωση για ποιητές επί σκηνής…Athens Poetry Slam

    Τα περιοδικά (.poema..), Book Press, (δε)κατα, Index και Poetix προτείνουν στο αναγνωστικό κοινό μια διαφορετική προσέγγιση του ποιητικού λόγου. Ο διαγωνισμός ποιητών που ανεβαίνουν στη σκηνή για να προτείνουν τους στίχους τους με τρόπο θεατρικό, λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2010 ("Κανάρια", Πλαταιών και Κεραμεικού, Κεραμεικός), την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο "Πατάκης" (Ακαδημίας 65, Εξάρχεια) και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο μπαρ-πολυχώρο Bacaro (οδός Σοφοκλέους, έναντι Χρηματιστηρίου), στις 8.00 μ.μ., θα συμμετέχουν υποψήφιοι που θα επιδιώξουν να κερδίσουν με μοναδικό όπλο τα ποιήματά τους αλλά και την ευφάνταστη εκφορά λόγου, κίνησης, εκφραστικότητας.

  • Μια ιστορία νεοελληνικής λογοτεχνίας από τη φυλακή

    Επανέκδοση του βιβλίου που έγραψε στην απομόνωση ο Ν. Μπελογιάννης "Σχέδιο για μια ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας" (εκδ. Άγρα, εισαγωγή Χριστίνα Ντουνιά).

  • Αφιέρωμα στο έργο του Δημήτριου Βικέλα: "Λουκής Λάρας / Τα διηγήματα του Βικέλα"

    Ο κύκλος εκδηλώσεων "Όψεις της ελληνικής πεζογραφίας τον 19ο αιώνα" συνεχίζεται με αφιέρωμα στο έργο του Δημήτριου Βικέλα, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 (ώρα 1 μ.μ.) στο χώρο του Πολύεδρου (Κανακάρη 147, Πάτρα, τηλ. 2610 277342).

  • Ποιητική βραδιά

    Η ΕΛΜΕ Ν.Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλλιθέας διοργανώνουν ποιητική βραδιά αφιερωμένη στους Λεφτέρη Πούλιο, Δήμητρα Χριστοδούλου, Μαρία Κούρση, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου (ώρα 6.30 μ.μ.).

  • Δεκαήμερο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (Ρόδος)

    "Στο πλαίσο του δεκαήμερου αφιερώματος στον Γιάννη Ρίτσο, το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου εκδήλωση που θα περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα με αποσπάσματα των έργων του ποιητή στα οποία συμμετέχουν μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου, καθώς και τραγούδια από τη σχολική χορωδία. Παράλληλα, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 από τις 9:00 έως τις 13:00 θα προβληθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου 4 ταινίες-ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γ. Ρίτσου που προέρχονται από το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ και παραχωρήθηκαν από το ΕΚΕΒΙ και θα υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης μαθητών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νησιού. Τέλος, από 1 έως 10 Φεβρουαρίου το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου θα φιλοξενήσει στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης (οδός Μιχ. Πετρίδη 29) την Κινητή Έκθεση του ΕΚΕΒΙ για τη ζωή και το έργο του Γιάννη Ρίτσου..."

  • Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (Σπερχειάδα)

    Το Γυμνάσιο και Λύκειο Σπερχειάδας καθώς και η Σχολική Βιβλιοθήκη του Λυκείου θέλοντας να τιμήσουν την προσφορά του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γ. Ρίτσου στα ελληνικά Γράμματα οργανώνουν επετειακό αφιέρωμα – εκδήλωση την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010 (ώρα 19.00), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπερχειάδας.

  • 13ο Διεθνές Συνέδριο: "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας"

    Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει το 13ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας", από 7 έως 9 Μαίου 2010 στο Thraki Palace Hotel & Conference Center. Δηλώσεις συμμετοχής εισηγητών έως 30 Μαρτίου 2010.

  • 7η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

    Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), η HELEXPO και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) διοργανώνουν την 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, από 22 έως 25 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της Helexpo.

  • 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

    Tο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ), οργανώνουν την 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2010 στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...