Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2009

ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ


Επιστρέφει η Κάρτα Πολιτισμού


Ανανεωμένη - και λόγω Χριστουγέννων - εμφανίζεται η «ξεχασμένη» Κάρτα Πολιτισμού, που επιτρέπει δωρεάν είσοδο σε όλα τα κρατικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, αναφέρουν Τα Νέα (22.12.2009). Οι κάτοχοί της μπορούν επίσης να έχουν ελεύθερη είσοδο σε συναυλίες παραστάσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Θεσσαλονίκης, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Ορχήστρας των Χρωμάτων, μειωμένο εισιτήριο σε ιδιωτικά μουσεία, σπήλαια, θέατρα και κινηματογράφους καθώς και εκπτώσεις σε βιβλιοπωλεία και μουσικές σκηνές.

Η λίστα των φορέων που προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένη είσοδο σε χώρους και εκδηλώσεις έχει εμπλουτιστεί σε μια προσπάθεια να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Η Κάρτα Πολιτισμού είναι διαθέσιμη σε τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμεΑ, άτομα που βρίσκονται σε προγράμματα απεξάρτησης, σε μαθητές νυχτερινών σχολείων και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, σε μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ, σε μέλη ΚΑΠΗ και Λεσχών Φιλίας, σε παλιννοστούντες και σε μέλη της φυλής Ρομ.
Πληροφορίες για την απόκτησή της δίνονται με δωρεάν κλήση στο 800 1 100 100 και στην ιστοσελίδα: http: //www.hch.culture.gr

e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  ...