Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Εμποροι ναρκωτικών
υποδέχονται τους πρωτοετείς

στην πανεπιστημιούπολη της Κνωσού!


Την επέμβαση της Πολιτείας μέσα στην πανεπιστημιούπολη της Κνωσού, ώστε να σταματήσει να αποτελεί άντρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ζήτησαν, σύμφωνα με Τα Νέα (14.10.2009), οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος, σε μια ασυνήθιστη επιστολή-κραυγή αγωνίας που απέστειλαν, επισημαίνουν ότι εξαιτίας του προβλήματος που συνεχίζεται εδώ και χρόνια έχουν άρει το πανεπιστημιακό άσυλο ειδικά στην πανεπιστημιούπολη και ζητούν την άμεση επέμβαση του κράτους, περιγράφοντας τραγικές καταστάσεις.

«Τα φαινόμενα της τελευταίας εβδομάδας έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι δυνατόν εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς να πραγματοποιούνται από τις σχολές και τα τμήματα της πανεπιστημιούπολης της Κνωσού τελετές υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και στη διπλανή πόρτα να καιροφυλακτούν οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών», αναφέρουν χαρακτηριστικά ο πρύτανης κ. Ι. Παλλήκαρης και οι αντιπρυτάνεις κ.κ. Ι. Παπαματθαιάκης, Εμ. Πετράκης και Θ. Κιτσόπουλος.

Οι πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν ότι στον χώρο της πανεπιστημιούπολης η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών γίνεται πλέον απροκάλυπτα σε καθημερινή βάση. «Οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών δρουν ανενόχλητα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με αλλεπάλληλες κλοπές από γνωστά εξωπανεπιστημιακά άτομα, εναντίον των οποίων έχει γίνει καταγγελία αλλά συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα προκαλώντας σε καθημερινή βάση συνεχείς φθορές στην περιουσία του ιδρύματος». Τονίζουν μάλιστα ότι σε προηγούμενες επεμβάσεις της Αστυνομίας γίνονταν προσαγωγές συνήθως είκοσι ατόμων τα οποία έπειτα από 48 ώρες επανεμφανίζονταν στην Κνωσό και μάλιστα πιο επιθετικά λόγω της σύλληψής τους.
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: