Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009

Η (ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΛΑΦΙ ) ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτά παθαίνουν οι πόρνες θεές!..

1.

"Να αποσυρθεί βίντεο που παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο οποίο εμφανίζονται ανδρικές φιγούρες που σφυροκοπούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ζητά η Εκκλησία της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι οι μορφές παραπέμπουν σε ορθόδοξους ιερείς.

Το βίντεο υπογράφει ο Κώστας Γαβράς και δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση των επισκεπτών της γυάλινης αίθουσας του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με το Βήμα, η Ιερά Σύνοδος «είδε» στις φιγούρες ορθόδοξους ιερείς και ζήτησε η προβολή να σταματήσει. Από την πλευρά του και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Πολιτισμού."
In.gr

2
"Επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργείο Πολιτισμού δεν υπάρχει. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Βήμα» και «Ελευθεροτυπία», τόσο ο υπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του Μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, φέρονται να έχουν συμφωνήσει στην αφαίρεση των συγκεκριμένων σκηνών, με το σκεπτικό ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα πρέπει «να λειτουργεί ενοποιητικά χωρίς να υπάρχουν παρερμηνείες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η «Ελευθεροτυπία», ο κ.Παντερμαλής επιβεβαίωσε ότι θα αφαιρεθεί το κομμάτι που δείχνει να ανεβαίνουν χριστιανοί σε σκάλα πάνω στο μνημείο και να καταστρέφουν τις μετόπες, ωστόσο θα παραμείνει αυτούσιο το κείμενο που αφηγείται τα ιστορικά γεγονότα.

Ο λόγος που ανέφερε ο κ.Παντερμαλής είναι ότι «κάποιους αυτή η σκηνή τους ενόχλησε», «όπως κάποιους άλλους μπορεί να ενοχλήσει μια μαγική σφαίρα που εκθέτουμε, η οποία βρέθηκε στις υπώρειες της Ακρόπολης»."
TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...