Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ (3)

Σε μείωση του ποσού που θα εισπράττουν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου όταν υποβάλλονται σε γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση προχώρησαν το υπουργείο Υγείας και ο ΟΠΑΔ, παρά τη γνωμοδότηση της ολομέλειας του νομικού συμβουλίου του υπουργείου Υγείας.

«Ο ΟΠΑΔ και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αμείβουν τους συμβεβλημένους ιατρούς γαστρεντερολόγους για την εκτέλεση ενδοσκοπικών πράξεων, με βάση υπουργική απόφαση του 1993, με τιμές της τάξης των 52 ευρώ για τη γαστροσκόπηση. Οι τιμές αυτές ισχύουν για 16 συνεχή χρόνια, χωρίς αναπροσαρμογή! Τώρα ενημέρωσαν ότι εφ' εξής οι ενδοσκοπήσεις θα αμείβονται με βάση προεδρικό διάταγμα του 1991, που ορίζει την τιμή της γαστροσκόπησης σε 8 ευρώ! Τιμή που πρέπει να καλύψει την αμοιβή του ιατρού, του νοσηλευτικού προσωπικού, των αναλωσίμων και την απόσβεση του τεχνολογικού εξοπλισμού», όπως ενημερώνει η Επαγγελματική Ενωση Γαστρεντερολόγων Ελλάδας.

«Η εξέλιξη υποχρεώνει το σύνολο των γαστρεντερολόγων στη διακοπή των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ. Αυτό σημαίνει ότι ο δημόσιος υπάλληλος πλέον θα πληρώνει στον ιατρό για μια γαστροσκόπηση περί τα 150 ευρώ (που είναι μια μέση τιμή κόστους της γαστροσκόπησης) και θα εισπράττει από τον ΟΠΑΔ τα 8 ευρώ. Ανάλογη είναι η αναντιστοιχία και για την κολονοσκόπηση, σε μια εποχή που παγκοσμίως αναγνωρίζεται η ανάγκη προληπτικού ελέγχου για καρκίνο παχέος εντέρου με κολονοσκόπηση».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
" Δημόσιος υπάλληλος κολονοσκοπούμενος
και γαστροσκοπούμενος ταυτοχρόνως ,
ύστερα από τη διακοπή των συμβάσεων με το Δη
μόσιο
από τους Γαστρεντερολόγους"


"Αυτή είναι η αναβάθμιση της Υγείας που είπε
ο Πρωθυπουργός μας προχθές! Ε, ρε, κολονοσκόπηση
με 8 ευρώ που θέλουν μερικοί..."

4 σχόλια:

Unknown είπε...

καλημέρα,82 εξετασεις κόπηκαν,

Sting είπε...

Καλημέρα!
Τι πάει "κόπηκαν". Από ποιους και γιατί; Ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιους γραφειοκράτες και αναίσθητους προνομιούχους να μεταχειρίζονται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σαν να είναι μαγαζί;
Ας μη μας πουν ότι αυτά έχει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
Δε νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας ΝεοΔημοκράτης που να ψήφισε το κόμμα του , για να πληρώνει 150 ευρώ για μια κολονοσκόπηση.
Πρέπει, αγαπητή φίλη, να ξεσηκωθούν και οι πέτρες, για να υποχρεωθεί αυτή η Κυβέρνηση να σταματήσει τη μεταφορά όλων των βαρών στους εργαζόμενους.

Unknown είπε...

Αυτό προσπαθω να κάνω απο αυτό το μετερήζι.
Δυστυχώς εχω φίλους στην ΑΔΕΔΥ,που ανήκουν στον δικο μου χώρο,ε,λοιπόν,ειναι ολοι εγκλοβισμένοι στο κυνηγι της υπεροχής και τιποτε περισσότερο.
Οταν τους αναφερεις τα προβλήματα,η απάντηση ειναι στερεότυπη.Τι να κάνουμε!!!!

Sting είπε...

Δεν πάμε καλά , αγαπητή μου, είναι προφανές.
Μοιρολατρίαμ αδιαφορία, απάθεια και παραίτηση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μας.

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Μέση Ανατολή: Όλες οι εξελίξεις LIVE

  Ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν, σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή Israel struck Iran and there was pre-notification to the US from Tel Aviv, says Reu...