Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2009

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Είμαι ΝΙΚ ΓΚΡΙΦΙΝ, αρχηγός του Εθνικού Κόμματος της Βρετανίας (ΒΝΡ) και αυγοκομμένος από τους αριστερούς ευρωβουλευτής...
Διαμαρτύρομαι εντόνως , γιατί εγώ δεν είμαι ρατσιστής.
Απλώς για να γίνει κάποιος μέλος του κόμματός μου, πρέπει να είναι γνήσιος Βρετανός και όχι να προέρχεται από άλλες αυτόχθονες ομάδες. Κοιτώντας τον μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι γνήσιος Βρετανός.
***
Η ΓΚΛΕΝΤΑ ΤΖΑΚΣΟΝ, μία από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς της Βρετανίας, βουλευτής επίσης του Εργατικού Κόμματος, για το Χάμπστεντ και Χάιγκεϊτ στο Λονδίνο, με άρθρο της χθες στην εφημερίδα «Ιντιπέντεντ», λέει ότι δεν θυμάται στη ζωή της να υπήρχαν «τέτοιες αηδιαστικές σκηνές», όσο εκείνη της νύχτας της περασμένης Κυριακής, που ο ηγέτης του Εθνικού (κατ' ακρίβειαν, εθνικιστικού) Κόμματος της Βρετανίας, Νικ Γκρίφιν, πανηγύριζε για την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Κάποτε», λέει η Γκλέντα Τζάκσον, «όλοι εμείς, των υπόλοιπων δημοκρατικών κομμάτων, συζητούσαμε για το εάν πρέπει να ασχολούμαστε καν με τέτοια κατακάθια. Απερίφραστα σήμερα, λέω πως όχι μόνο θα ασχοληθούμε μαζί τους, αλλά εκθέτοντας κάθε παράλογη θέση τους, με τον πιο δυναμικό και τεκμηριωμένο τρόπο, θα τους ξεσκίσουμε!». Εννοείται, συμπλήρωσε, ότι «τα όπλα μας» είναι μόνο εκείνα τα οποία οι εθνικιστές και οι φασίστες δεν χρησιμοποίησαν ποτέ -δημοκρατικά. «Πρέπει να είμαστε σκληροί κατά του φασισμού. Να επισημαίνουμε τα αίτια που τον προκαλούν, να ενημερώνουμε αδιάκοπα τον κόσμο πού οδηγεί ο φασισμός. Προτείνω μια νέα "κοινωνική οικιστική επανάσταση". Μια ανανεωμένη και ανθεκτική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης. Πολιτικές πράξεις απτές, που να αγγίζουν τους απλούς πολίτες. Αυτά είναι τα όπλα που τρέμει ο κάθε Γκρίφιν, καθώς, κάθε τι που υπονομεύει την κοινωνική, πολιτική και, ναι, φυλετική ανισότητα, υπονομεύει θανάσιμα και την πλατφόρμα εξτρεμισμού αυτού του κυρίου».

Από το "Αναγνωστικό της τελευταίας σελίδας"
του Χρήστου Μιχαηλίδη,
στην Ελευθεροτυπία (10/06/09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)