Σάββατο, Απριλίου 18, 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


  • Διάλεξη Joachim Latacz: "Όμηρος και Ευρώπη. Η επίδραση του Ομήρου στην πολιτιστική εξέλιξη της Ευρώπης"

    Διάλεξη του καθηγητή Joachim Latacz με θέμα "Όμηρος και Ευρώπη. Η επίδραση του Ομήρου στην πολιτιστική εξέλιξη της Ευρώπης" οργανώνει το Παράρτημα Βερολίνου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 (ώρα 19.00), στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Βερολίνου (Wittenbergplatz 3A).

  • Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (Λευκάδα)

    Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου η Σχολική Βιβλιοθήκη του 1ου Γενικού Λυκείου διοργανώνει αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από 27 Απριλίου έως 8 Μαίου, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

  • Διημερίδα: "Το εύρος του έργου του Γ. Βιζυηνού: παλαιότερες αναγνώσεις και νέες προσεγγίσεις"

    Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα διεξάγει διημερίδα με τίτλο "Το εύρος του έργου του Γ. Βιζυηνού: παλαιότερες αναγνώσεις και νέες προσεγγίσεις", που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, στις 30 και 31 Μαΐου του 2009.

  • 30ή Συνάντηση Εργασίας του Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

    Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 2 και 3 Μαΐου του 2009 την 30ή Συνάντηση Εργασίας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Μ. Τριανταφυλλίδη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από τον θάνατό του. Αντικείμενο της συνάντησης είναι τρεις θεματικές περιοχές που σχετίζονται με το έργο του: ιστορία της ελληνικής γλώσσας, ελληνική γλώσσα και εκπαίδευση, σύγχρονες γλωσσολογικές θεωρίες και νέα ελληνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...