Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ...

Sardines by Bnice2mice.ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
****
Λουκέτο λόγω ελλείψεων
στην πρώτη σε ζήτηση σχολή!

«Λουκέτο» για δεύτερη φορά μέσα σε 18 μήνες αναγκάζεται να βάλει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης αιθουσών, διδακτικού προσωπικού και άλλων λειτουργικών προβλημάτων! Ας σημειωθεί, αναφέρει η Ελευθεροτυπία (05.02.2009), ότι είναι το πρώτο σε προτίμηση στις πανελλαδικές εξετάσεις και συγκεντρώνει επιτυχόντες με την υψηλότερη βαθμολογία.
Την απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας έλαβε η γενική συνέλευση. Με επιστολή προς τις πρυτανικές αρχές και τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο, καθιστά σαφές ότι «το τμήμα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποφοίτησης των φοιτητών του, γεγονός που θα έχει κρίσιμες συνέπειες στη στελέχωση και λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Ο συνολικός αριθμός των φοιτητών του Τμήματος είναι σήμερα 1.883 άτομα. Στον αριθμό αυτό προστίθενται 125 μεταπτυχιακοί, 116 υποψήφιοι διδάκτορες και 230 μετεκπαιδευόμενοι εκπαιδευτικοί. Απ' την άλλη, διαθέτει μόλις 27 μέλη Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού και... μισή (!) θέση ειδικού επιστήμονα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 407/80. Για τη διεξαγωγή μαθημάτων υπάρχει μόλις ένα αμφιθέατρο κι ελάχιστες αίθουσες μικρής χωρητικότητας. Φοιτητές και φοιτήριες συμμετέχουν σε μαθήματα όρθιοι, συχνά μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο να περιμένουν στην ουρά έξω από τις αίθουσες προκειμένου να εξασφαλίσουν όχι θέση να καθίσουν, αλλά χώρο να σταθούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Οπως εξηγεί η κοσμήτορας Δήμητρα Κογκίδου, «ο τεράστιος αριθμός φοιτητών, ο εξαιρετικά μικρός αριθμός διδασκόντων και η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας και αμφιθεάτρων συντελεί στην υποβάθμιση της διδακτικής διαδικασίας».

Κάθε χρόνο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ εισάγονται πάνω από 500 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς στον αρχικό αριθμό των 200 επιτυχόντων, που εισάγονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις, προστίθενται τουλάχιστον 300 άτομα από μεταγραφές, κατατακτήριες και ανήκοντα σε ειδικές κατηγορίες.
e-paideia,net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...