Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ


  • Επιμορφωτικό σεμινάριο θεατρικής παιδείας: "Από το κείμενο στο δρώμενο"

    Το Γραφείο Αχαΐας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στην Πάτρα επιμορφωτικό σεμινάριο θεατρικής παιδείας διάρκειας 45 διδακτικών ωρών με θέμα: "Από το κείμενο στο δρώμενο". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα (Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών, Φωκαίας 26, Πλατεία Ελευθερίας), από 7 έως 22 Μαρτίου.

  • Τα Άπαντα του Κωνσταντίνου Καβάφη στα ρώσικα

    Με το βιβλίο "Κωνσταντίνος Καβάφης. Απαντα τα ποιητικά", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "OGI", το ρωσικό αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Κωνσταντίνο Καβάφη.

  • HOTEL-ZOO 2009 : Πανελλήνιος Θεματικός Διαγωνισμός Διηγήματος υπό την αιγίδα του WWF Ελλάς

    Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι εκδόσεις Πατάκη πραγματοποιούν το Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος Hotel Zoo. Ο θεματικός αυτός διαγωνισμός φέτος αναζητά ιστορίες όπου θα πρωταγωνιστούν ζώα. Η εκδότρια Άννα Πατάκη και ο Μισέλ Φάις, κατά τα ειωθότα, θα συμβάλουν στη διαμόρφωση των έξι καλύτερων ζωολογικών ιστοριών.

  • Δ' Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών: "Ταυτότητες στον ελληνικό κόσµο (από το 1204 έως σήµερα)"

    Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο της Γρανάδα (Φιλοσοφική Σχολή), το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδα και την Ισπανική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών οργανώνει το Δ΄ πανευρωπαϊκό συνέδριο νεοελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδα από τις 10 ως τις 12 Σεπτεµβρίου 2010. Θέµα του Δ΄ συνεδρίου: "Ταυτότητες στον ελληνικό κόσµο (από το 1204 έως σήµερα)".

  • Ψηφιακή λογοτεχνία

    Η Τζέσικα Πρέσμαν, επίκουρη καθηγήτρια Αγγλικών στο πανεπιστήμιο Γέιλ, ήταν καλεσμένη του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και παρουσίασε στο κοινό το "ρεύμα" της ψηφιακής λογοτεχνίας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το έργο των Young-hae Chang Heavy Industries, που υπό τον τίτλο "Close your eyes" εκτίθεται έως την 1η Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β 17-19 & Ρηγίλλης).

  • Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας: "Applied Linguistics Today: Between Theory and Practice"

    Η Εταιρεία Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας της Σερβίας και ο Τομέας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Νόβι Σαντ διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, με τίτλο: "Applied Linguistics Today: Between Theory and Practice". To Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Νόβι Σαντ, στη Σερβία.

  • Δ' Συνέδριο της Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής

    Η Ισπανική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής διοργανώνει συνέδριο, με θέμα: "Ο ελληνισμός από την σκοπιά των ισπανικών πολιτισμών". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Zaragoza της Ισπανίας, από 1 έως και 3 Οκτωβρίου του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Exhibition Tour–Look Again: European Paintings 1300-1800

Join curators Stephan Wolohojian, Adam Eaker, David Pullins, and Anna-Claire Stinebring along with their special guests as they guide you th...