Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

ΕΛΛΑΔΑΡΑ , ΟΕ!


Εμπρός! Εταιρεία εκπόνησης πανεπιστημιακών εργασιών εκεί;
Πρέπει να εκπονήσω τη μεταπτυχιακή εργασία μου
με θέμα τη σεξουαλική συμπεριφορά των ταύρων
σε περίοδο πανσελήνου. Επειδή είμαι υποδειγματική
φοιτήτρια, δε θέλω να απογοητεύσω τον καθηγητή μου.
Δε μου λέτε : πόσο θα μου κοστίσει;
***
Ελλάδα
ΠΤΥΧΙΑ... ΠΡΕΤ-Α-ΠΟΡΤΕ!


Πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες μέσω Ιντερνετ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο (10.02.2009). Αυτές τις μέρες οι εταιρίες «εκπονήσεων πανεπιστημιακών εργασιών», όπως αυτοαποκαλούνται, κάνουν χρυσές δουλειές από τους φοιτητές που δεν διστάζουν να πληρώσουν αδρά για μια έτοιμη εργασία.

Η διαδικασία είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος στέλνει ένα e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρίας με το θέμα, το μέγεθος και την επιθυμητή ημερομηνία παράδοσης της εργασίας. Στη συνέχεια η εταιρία στέλνει ένα απαντητικό e-mail με το κόστος πληρωμής, την ημερομηνία παράδοσης και ζητά λεπτομέρειες, όπως βιβλιογραφία ή τυχόν επισημάνσεις από τον επόπτη καθηγητή του φοιτητή. Μέσα σε τριάντα μέρες η εργασία είναι στα χέρια του ενδιαφερόμενου, έτοιμη να δοθεί στον καθηγητή του πανεπιστημίου.

Οι τέσσερις εταιρίες «εκπονήσεων πανεπιστημιακών εργασιών» που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα λειτουργούν κυρίως μέσω των ιστοσελίδων τους στο Ιντερνετ. Η επικοινωνία του ενδιαφερόμενου με την εταιρία γίνεται εξολοκλήρου τηλεφωνικά ή μέσω e-mail. Μόνο δύο από τις τέσσερις εταιρίες διαθέτουν γραφεία στα οποία ο φοιτητής μπορεί να επισκεφτεί τον υπεύθυνο και να συζητήσει τις λεπτομέρειες της εργασίας του. Σύμφωνα με τις ίδιες τις εταιρίες, την εκπόνηση των εργασιών αναλαμβάνουν εξολοκλήρου καθηγητές «υψηλού επιπέδου» κάθε ειδικότητας.

Το κόστος των συγκεκριμένων εργασιών ποικίλλει ανάλογα με το είδος και την έκταση, καθώς και με την εταιρία που αναλαμβάνει αυτό το έργο. Μία απλή εργασία τριάντα σελίδων μπορεί να κοστίσει 100 ευρώ. Αν όμως το θέμα θεωρηθεί «εξειδικευμένο» από την εταιρία, τότε η τιμή ανεβαίνει στα 200 ευρώ. Οσον αφορά το κόστος των πτυχιακών εργασιών, οι χρεώσεις είναι έως και… εξωφρενικές. Μια πτυχιακή εκατό σελίδων μπορεί να στοιχίσει από 400 ευρώ μέχρι και 2.000 ευρώ (όταν το θέμα απαιτεί και ξενόγλωσση βιβλιογραφία)! Στην τελευταία περίπτωση η εταιρία χρεώνει κάθε σελίδα τουλάχιστον με δεκαοκτώ ευρώ, υποστηρίζοντας ότι προσφέρει εργασίες υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, οι οποίες είναι πρωτότυπες και όχι αντίγραφο παρόμοιων εργασιών.Οι εταιρίες προσφέρουν ακόμα μεταφράσεις κειμένων αλλά και έτοιμους φακέλους αιτήσεων για μεταπτυχιακές σπουδές εντός και εκτός Ελλάδας, υποσχόμενες τη σίγουρη επιτυχία του πελάτη τους μόλις με 1.500 ευρώ!

Πρόκειται για μια ολόκληρη επιχείρηση που έχει στηθεί γύρω από την παιδεία και τις πανεπιστημιακές εργασίες. Οι πληρωμές γίνονται μέσω του Διαδικτύου με πιστωτική κάρτα ή με κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ζητείται προκαταβολή στην αρχή της συμφωνίας. Πέρα από το τεράστιο κόστος «των άριστων εργασιών», που ισχυρίζονται ότι παρέχουν στους φοιτητές, η ποιότητα και το βαθμολογικό τους αποτέλεσμα είναι αμφίβολο. Ωστόσο, οι εργασίες-delivery φαίνεται να έχουν απήχηση σε μεγάλη μερίδα φοιτητών, μιας και οι τέσσερις εταιρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα αδυνατούν να αναλάβουν επιπλέον… δουλειά μέχρι το τέλος της εξεταστικής περιόδου, αφού είναι «κλεισμένες» έως τις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με τις ίδιες τις εταιρίες, περίπου 20 φοιτητές κάθε μήνα έρχονται σε επαφή μαζί τους για να αναθέσουν την εκπόνηση της πτυχιακής ή διδακτορικής εργασίας τους.Ενδεικτικά, ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που απευθύνθηκαν στις εταιρίες αυτές ένα μήνα πριν από την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου αγγίζει περίπου τα 100 άτομα.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί η φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Σ. 22 ετών. Οπως αναφέρει, «δουλεύω παράλληλα με τις σπουδές μου και δεν προλαβαίνω την προθεσμία παράδοσης της εργασίας μου. Ετσι, αποφάσισα να απευθυνθώ σε μία εταιρία που αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση εργασιών. Μου υποσχέθηκαν εγγυημένη επιτυχία στις εξετάσεις. Οχι μόνο πλήρωσα 200 ευρώ για μια απλή εργασία, αλλά επέστρεψα την εργασία τέσσερις φορές για διόρθωση.
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...