Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


-Χαίρω πολύ! Χένρυ Στάντον, Διευθυντής πωλήσεων της "SOUFRONO BANK"!
- Χαίρω πολύ! Βίλι Χοχμάγιερ, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της "APATI BANK".
Free Clipart
**************************

"[...]— Ενας λαϊκός τραγουδιστής δεν οφείλει να τηρεί και λαϊκή στάση στο μαγαζί; Δηλαδή να μην έχει τη φιάλη το ουίσκι 250 ευρώ!

— Να τη βάλει και χίλια ευρώ. Αν το κοινό έχει να πληρώσει, να του τα πάρει. Εγώ θυμάμαι πήγαινα κι έβλεπα τον Στέλιο Κερομύτη σε μικρά μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη και άφηνα σε μια βραδιά όλο το μηνιάτικο που μου έστελνε ο πατέρας μου για να σπουδάσω. Γιατί να μην πληρώσεις; Πληρώνεις για κοστούμια και αυτοκίνητα, να πληρώσεις και για ένα πρόγραμμα που πραγματικά γουστάρεις.

— Kαι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να υπολογισθεί; Ο κόσμος είναι υπερχρεωμένος.

— Εχουμε όλοι πει ναι σε αυτό το στυλ. Εχουμε ατομική ευθύνη μαζί φυσικά με την πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων που σιγοντάρισαν στο να εμπιστευθούμε τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μας έκλεψαν τον χρόνο. Αυτό το "ναι" που είπαμε μάς κοστίζει χρόνο, δουλεύουμε πια για τις τράπεζες και όχι για τους εαυτούς μας. Δουλεύουμε για το χθες. Οχι για το σήμερα ή το αύριο.

— Βλέπετε να υπάρχει ελπίδα σε ένα είδος νέας συλλογικότητας;

— Εχει χαθεί η συλλογικότητα και ήταν επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων. Εγιναν μεγάλες προσπάθειες χειραγώγησης του ενστίκτου της συνεννόησης. Πήραν ένα ψαλίδι και κρυφά, με αποφάσεις περίεργες, όλοι αυτοί οι διανοούμενοι και οι γνώστες της κοινωνικής μηχανικής έκοψαν τη δυνατότητα συνδιαλλαγής και συνεννόησης μεταξύ μας, γιατί έτσι μπορούν να μας χειρίζονται. Ολοι το γνωρίζουμε αυτό. Και όλοι συναινέσαμε.[...]"


"Είμαι «πρώτος ξάδελφος» του Bασίλη Καρρά": συνέντευξη
του Σωκράτη Μάλαμα στη Γιουλη Επτακοιλη, για την
Καθημερινή της Κυριακής (8/2/09)

Δεν υπάρχουν σχόλια: